Google updatează funcţionalitatea Translate cu opţiunea Camera Translation

Economica.net
11 07. 2019
campanie_optimizare_site_pentru_google_96247200

Potrivit companiei americane, Instant Camera Translation este disponibilă în peste 80 de limbi, faţă de 38 de limbi până acum, printre care şi română.

„Un mod intuitiv şi simplu de a înţelege o limbă străină atunci când călătoreşti este folosind camera telefonului pentru a traduce ce vezi – de la semne şi anunţuri la meniuri sau etichete ale produselor. Pentru aceste situaţii, Google Translate oferă funcţionalitatea ‘Instant Camera Translation’ (traducere instantanee cu ajutorul camerei telefonului): îndrepţi camera telefonului către textul dorit şi să primeşti instantaneu pe ecran traducerea în locul textului original. În primul rând, Instant Camera Translation funcţionează pentru mai mult de 80 de limbi, faţă de 38 de limbi până acum, printre care şi română. Mai mult, acum traducerea funcţionează cu orice pereche de limbi alese dintre cele suportate – de exemplu din bulgară şi română (până în prezent funcţiona numai în pereche cu limba engleză). Instant Camera Translation merge online sau offline, dar şi cu opţiunea „auto detect’ – nu trebuie să specifici din ce limbă trebuie să traducă”, se arată într-un comunicat de presă al gigantului american, transmis joi AGERPRES.

În ceea ce priveşte traducerile, calitatea acestora prin Instant Camera Translation este considerată mai bună de către Google. Astfel, când telefonul este conectat, această funcţionalitate utilizează tehnologia „Neural Machine Translation (NMT)’ de pe serverele Google pentru a oferi cele mai bune rezultate.

Pentru a folosi Instant Camera Translation, trebuie accesat butonul „Cameră foto’ din meniul principal al aplicaţiei Google Translate.

Versiunea îmbunătăţită a Instant Camera Translation este disponibilă pentru aplicaţia Google Translate din Android şi iOS.

Larry Page şi Sergey Brin au fondat Google în 1998. De atunci, compania a ajuns la peste 50.000 de angajaţi la nivel global, oferind o gamă largă de produse şi platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome şi YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google.