‘Consumatorii ar trebui să poată şti dacă există alţi ochi care navighează cu ei pe internet. Supraveghind milioane de persoane fără ştirea lor, Google le-a încălcat nu doar viaţa privată, ci şi încrederea’, a comentat Eric Schneiderman, ministrul justiţiei din statul New York, într-un comunicat prin care a anunţat acordul cu gigantul de internet.
Compania Google a fost acuzată că a instalat, fără autorizaţie, softuri spion, aşa-numitele ‘cookies’, în calculatoarele utilizatorilor motorului Safari al Apple, încălcând regulamentele acestuia din urmă, care interzic un astfel de tip de supraveghere.
Faptele de care este acuzat gigantul Google s-au petrecut de la 1 iunie 2011 până la 15 februarie 2012 şi au fost folosite de companie în scopuri publicitare, pentru a direcţiona mai bine anunţurile în funcţie de activitatea pe internet a proprietarilor de calculatoare.
Grupul californian a încheiat deja, în urmă cu un an, un acord pentru aceleaşi fapte, cu o agenţie federală americană, Comisia de Comerţ, căreia a acceptat să-i plătească o amendă în valoare de 22,5 milioane de dolari.