Potrivit unei surse familiarizate cu problema, evenimentul din această lună, la care Google spune că va avea un speaker important, va include atât serviciul de streaming al jocurilor, alimentat de tehnologia Project Stream, cât și hardware-ul pentru a merge împreună cu acesta.
Demo-ul Stream a permis utilizatorilor să joace rolul lui Assassin’s Creed Odyssey în Chrome pentru Mac, Windows și Linux, precum și sistemul de operare Chrome. Pe lângă browserul web și controlerele PlayStation sau Xbox opționale, singura altă cerință era o conexiune la internet de 25 megabiți pe secundă.
Stream a demonstrat că tehnologia care stă la baza jocurilor streaming de pe serverele Google direct către utilizatori funcționează. De asemenea, a arătat că hardware-ul dedicat dincolo de un PC nu este necesar.
Cu toate acestea, demo-ul este doar o parte din eforturile mai largi ale Google privind gamingul, cunoscute sub denumirea de Project Yeti. Anunţat prima dată de publicaţia de The Information în februarie 2018, o componentă hardware pentru a rula Yeti pe televizoare este, de asemenea, în curs de dezvoltare.
De asemenea, revista de specialitate Kotaku a confirmat în iunie anul trecut că hardware-ul este în curs de dezvoltare și a raportat că Google a purtat discuții cu dezvoltatorii mari de jocuri video pentru a evalua interesul pentru platformă.
Serviciul de streaming ar permite utilizatorilor să transmită jocuri de calitate pe console mai ieftine, cu scopul final de a oferi un serviciu de abonare asemănător cu Netflix. Odată cu această mișcare, Google ar putea scutura industria jocurilor de noroc aflată în creștere, şi estimată de firma de cercetare Newzoo că va înregistra venituri în valoare de 138 miliarde de dolari în 2018.
Google nu e singurul gigant tech ce vrea să producă o astfel de platformă destinată jocurilor video. Platforme precum Project Stream de la Google şi PlayStation Now de la Sony sunt deja funcţionale. De asemenea, Verizon, dar şi Amazon au în plan să dezvolte propriile lor platforme.