Grampet și o filială a Căilor Ferate din Kazahstan vor să dezvolte un nou terminal în Portul Constanța
Grampet și KTZ Expres, companie de logistică și transport multimodal, parte din Compania Căilor Ferate din Kazahstan, vor continua investițiile în extinderea infrastructurii din Portul Constanța.
Memorandumul dintre cele două părți a fost semnat cu ocazia participării reprezentanților Grup Feroviar Român (GFR), GP Intermodal și Grampet Logistics (toate membre ale GRAMPET Group) la Translogistica Kazakhstan International Transport & Logistics Exhibition, eveniment care a avut loc săptămâna trecută, între 9 – 11 octombrie, la Astana.
„Suntem optimiști în privința viitorului transportului feroviar, atât în România, cât și în regiune. Avem obiective ambițioase, iar alături de partenerii noștri de la KTZ Express le putem transforma în realitate. Transportul de mărfuri pe calea ferată reprezintă una dintre cele mai puțin poluante soluții de mobilitate, fiind eficientă și în ceea ce privește costurile. Conectând Portul Constanța și întreaga regiune a Mării Negre la coridoarele internaționale, oportunitățile economice vor fi maximizate. Încrederea pe care KTZ Express ne-o arată de ani de zile, ne motivează în încercarea de a atinge țeluri și mai înalte”, spune Gruia Stoica, președinte și fondator Grampet Group.
Ca urmare a semnării acestui memorandum, Grampe și KTZ Express se angajează să crească potențialul de transport și logistică pentru serviciile din cadrul TITR și să dezvolte un terminal în Portul Constanța, extinzând astfel infrastructura existentă. Acest lucru va genera o creștere a volumului de transbordare a mărfurilor, va îmbunătăți procesele logistice și va consolida conexiunile cu rutele comerciale internaționale. Totodată, vor fi eficientizate și rutele de transport China – Europa – China.
Tot în acest context, GP Intermodal a semnat contracte de transport cu KTZ Express, prin care s-au angajat să își ofere reciproc serviciile de transport feroviar, respectiv GP Intermodal în Europa, iar KTZ Express în Asia.
Grampet activează pe piețele din Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Germania, Austria, Croația, Serbia, Grecia și Slovenia, are peste 7.500 de angajați care lucrează în cele 18 companii ce operează 450 de locomotive și 20.000 de vagoane. Grupul transportă anual 15 milioane de tone de marfă și a încheiat 2023 cu afaceri totale de 440 milioane de euro și un profit net de 23 de milioane de euro.