Granturi de 25.000 de euro prin programul Carbon Removal ClimAccelerator, dedicat startup-urilor europene

Program Carbon Removal ClimAccelerator - Cea de-a doua ediţie va oferi granturi în valoare de 25.000 de euro proiectelor care se concentrează pe eliminarea carbonului, se arată într-un comunicat al iniţiatorilor, Climate Innovation Community.
AGERPRES - mar, 11 ian. 2022, 11:07
Granturi de 25.000 de euro prin programul Carbon Removal ClimAccelerator, dedicat startup-urilor europene

Programul Carbon Removal ClimAccelerator reprezintă o iniţiativă unică în Europa, lansată de TU Delft din Olanda, Universitatea din Zurich (ETH) şi Climate Innovation Community din Ungaria, cu sprijinul EIT Climate-KIC, printre alţii.

„Una dintre cele mai stringente probleme legate de combaterea efectelor schimbărilor climatice este reducerea emisiilor de carbon, o ţintă susţinută de planul Uniunii Europene pentru 2050 cu obiectivele de neutralitate climatică. Dar, pentru realizarea acestui obiectiv, nu este suficientă reducerea sau oprirea emisiilor de carbon; este nevoie şi de soluţii pentru eliminarea dioxidului de carbon deja prezent în atmosferă, acumulat inclusiv din cauza creşterii activităţii industriale şi agricole. Cercetările arată că, pentru a menţine încălzirea globală la nivelul de creştere de 1,5 grade Celsius, la nivel global ar trebui captate cel puţin 5 gigatone de dioxid de carbon, în fiecare an, până în 2050”, se menţionează în comunicat.

Programul Carbon Removal ClimAccelerator îşi propune să ajute la implementarea proiectelor care se concentrează pe eliminarea carbonului, iar startup-urile care doresc să-şi dezvolte ideile revoluţionare în domeniu, cu impact atât asupra mediului, cât şi asupra mediului de afaceri, se pot înscrie până pe data de 6 februarie.

Potrivit sursei citate, programul-hibrid de 12 luni are trei etape şi îi va ajuta pe participanţi să-şi dezvolte ideile, să-şi valideze modelul de business, să-şi evalueze propriul impact asupra mediului, să crească pe plan internaţional şi să atragă investiţii. În acest sens, unii dintre cei mai renumiţi experţi în domeniul eliminării carbonului – inclusiv antreprenori de succes, traineri, investitori şi fizicieni – vor furniza cunoştinţele necesare, mentorat profesional şi coaching în afaceri, pentru a transforma proiectele în acţiuni de business cu impact real.

La finalul fiecărei etape a programului, startup-urile trebuie să prezinte progresul înregistrat pentru a putea trece la următoarea fază. La sfârşitul programului, participanţii care au încheiat toate etapele timp de un an vor fi eligibili pentru a câştiga 25.000 euro sub formă de grant.

Climate Innovation Community oferă o platformă de knowledge-sharing şi networking ce oferă conţinut pentru studenţi, profesionişti, antreprenori interesaţi de inovaţie şi celor interesaţi de mediu, dar şi training şi programe de formare, educaţionale şi de dezvoltare a afacerii.

 

Te-ar mai putea interesa și
Terminalul LNG de la Alexandroupolis, prin care pot ajunge gaze noi și în România, începe operațiunile comerciale
Terminalul LNG de la Alexandroupolis, prin care pot ajunge gaze noi și în România, începe operațiunile comerciale
Compania greacă Gastrade anunță astăzi, 1 octombrie 2024, lansarea în exploatare comercială a Terminalului GNL Alexandroupolis. Acesta este unul dintre proiectele energetice cheie la nivel......
Şeful BCE: Europa are nevoie de bănci mai mari, pentru a concura cu rivalele din SUA şi China
Şeful BCE: Europa are nevoie de bănci mai mari, pentru a concura cu rivalele din SUA şi China
Europa are nevoie de bănci mai mari şi mai puternice care pot concura cu rivalele din SUA şi China, a afirmat luni preşedintele ...
PPC cumpără noi regenerabile și își sporește participația la o viitoare centrală mare pe gaze din Grecia
PPC cumpără noi regenerabile și își sporește participația la o viitoare centrală mare pe gaze din Grecia
Grupul PPC a ajuns la un acord cu grupurile Copelouzos și Samaras pentru a prelua activele eoliene și fotovoltaice în ...
România îndeplineşte formal condiţiile tehnice pentru a face parte din Visa Waiver (SUA). Când vor putea călători primii români fără vize în America
România îndeplineşte formal condiţiile tehnice pentru a face parte din Visa Waiver (SUA). Când vor putea călători ...
România îndeplineşte formal toate condiţiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver, a anunţat marţi ...