Atena urmează să prezinte reformele la întâlnirea Eurogrupului din 24 mai şi să le implementeze înaintea reuniunii din 21 iunie a miniştrilor de Finanţe din zona euro.
După opt ani în care a beneficiat de sprijin financiar internaţional în valoare de 260 de miliarde de euro, Grecia speră să pună capăt celui de-al treilea program de de asistenţă financiară în data de 20 august 2018.
Deşi economia elenă este într-o situaţie mult mai bună decât la debutul crizei datoriilor, nivelul datoriei rămâne nesustenabil, la aproximativ 180% din PIB, cel mai ridicat nivel din zona euro.
‘După atât de mulţi ani în care s-a confruntat cu dificultăţi, Grecia este în sfârşit în linie dreaptă’, a afirmat comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici.
În ultimele zile, experţii Uniunii Europene (UE), Băncii Centrale Europene (BCE) şi Fondului Monetar Internaţional (FMI) s-a întâlnit cu reprezentanţii Guvernului de la Atena au discutat ultima revizuire a acordului de asistenţă, programul de privatizare, revizuirea administraţiei de stat şi dereglementarea pieţei energiei dominată de stat.