‘Pentru al patrulea an consecutiv, ne aşteptăm la o creştere semnificativă a numărului de turişti, de aproximativ 7%, comparativ cu 26 de milioane în 2015 şi 28 de milioane în 2016’, a declarat Kountoura, estimând şi un avans important al veniturilor din turism.
Grecia înregistrează creşteri de peste 10% la numărul de turişti ‘din aproape fiecare ţară europeană’, inclusiv Germania, Franţa şi statele nordice, în timp ce se constată ‘un avans semnificativ de pe pieţele dinamice, cum ar fi SUA, Canada, Rusia, Orientul Mijlociu şi China’, a explicat ministrul Turismului.
Acesta a adăugat că în 2017 au fost introduse peste 150 de noi rute de zbor iar din 2018 vor fi adăugate alte zboruri, inclusiv din Marea Britanie şi Irlanda.
Între timp, continuă să crească numărul turiştilor veniţi cu vasele de croazieră, datele pe 2016 arătând peste trei milioane de astfel de vizitatori, pe fondul problemelor din Turcia.
Vor continua proiectele majore de infrastructură, inclusiv modernizarea a 14 aeroporturi regionale, şi investiţiile strategice din portul Pireu, un hub important pentru turismul de croazieră, a declarat Elena Kountoura.
Grecia se bazează pe monumentele istorice şi plajele sale pentru relansarea economică. Sectorul turismului este principala sursă de venit a Greciei, fiind responsabil pentru 17% din PIB, cu 20% din populaţie angajată.