Potrivit acestuia, criza datoriilor Greciei a fost o temă recurentă de discuţie pe pieţele financiare încă din 2010, când s-a şi produs prima salvare de la faliment a statului elen. După aceea, cu mai multe ocazii, această criză a ameninţat piaţa financiară şi stabilitatea din Europa.
În vara anului 2015, după un vot public prin care era respinsă autoritatea Bruxelles-ului asupra reformelor interne, Grecia a fost la un pas de a părăsi uniunea monetară, ceea ce a dus la devalorizarea titlurilor la 0,4 eurocenţi pentru un euro.
După nou acord între Grecia şi creditorii ei, Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional s-au angajat într-o altă rundă de împrumuturi de urgenţă, în valoare de mai multe miliarde de euro, termenii returnării nefiind stabiliţi, ceea ce lasă să se înţeleagă că Atena ar putea prelua controlul destinului său economic şi financiar destul de curând, a adăugat Michael Boye.
Grecia nu este singurul debitor care caută finanţare. A început o adevărată ‘vânătoare de titluri’, cu mai multe state care se grăbesc să emită serii de obligaţiuni. Cea mai spectaculoasă rămâne a Argentinei, cu o emisiune de titluri pe 100 de ani.
Grupul Saxo Bank (Saxo) este specializat în investiţii şi tranzacţionare multi-asset. Fondat în 1992, având sediul central la Copenhaga, Saxo are peste 1500 de angajaţi în Londra, Singapore, Paris, Zurich, Dubai şi Tokio.