Conform acestor date, veniturile din TVA în insula Mykonos au fost de 3,5 milioane de euro, cu 170,1% mai mari decât nivelul ţintă. În Rhodos, veniturile din TVA s-au cifrat luna trecută la 14,9 milioane de euro, cu 165,6% peste ţinta de 5,6 milioane de euro. În Santorini, o altă destinaţie turistică populară, veniturile din TVA au depăşit ţinta fixată cu 114,4% ajungând la 3,9 milioane de euro.
Pentru principalele cinci insulte turistice greceşti (Mykonos, Rhodos, Santorini, Zakynthos şi Corfu) veniturile din TVA sunt cu 17,6 milioane de euro peste aşteptări.
Kathimérini explică această creştere a veniturilor prin trei factori: majorarea TVA de la 23 la 24% începând din luna iunie, aşa cum s-a convenit în ultimele negocieri cu creditorii internaţionali, generalizarea plăţilor electronice după introducerea controalelor de capital care au limitat extragerile de numerar de la ATM-uri şi intensificarea controalelor inspectorilor cumulate cu intrarea în vigoare a unei legi care permite închiderea localurilor care se fac vinovate de fraude repetate.
În pofida creşterilor semnificative înregistrate în luna august, pe primele opt luni din 2016 veniturile din TVA sunt cu 0,8% mai mici decât obiectivele bugetare. Dar trebuie menţionat că în acee aşi perioadă a anilor 2015 şi 2014 deficitele erau de 13,7% respectiv 14%.