Gregoire (Fayat Group): Piaţa românescă a utilajelor pentru infrastructură este una dificilă

Economica.net
11 02. 2014
constructii_60092400

‘Noi ca şi constructor şi furnizor de utilaje de această natură am văzut în România o piaţă la început, oarecum uşoară. În timp, am descoperit că piaţa a devenit foarte grea. Este o piaţă dificilă şi credem că este altceva decât ceea ce se întâmplă în Franţa, Germania şi Italia. Un exemplu simplu: în Franţa, o firmă dacă vrea să facă o investiţie într-o staţie de asfalt care costă peste un milion de euro vorbeşte şi calculează cu un an înainte. În România, din cauza dificultăţilor şi a contestării licitaţiilor, ajungem să o calculăm şi să o discutăm în termeni foarte scurţi, de sub două luni de zile, când noi, ca producători, ştim că ne trebuie cel puţin patru luni ca să producem o staţie de asfalt’, a spus Eric Gregoire, în cadrul Forumului de afaceri ‘Franţa – Europa de Sud-Est’.

Acesta a precizat că foarte mulţi clienţi din România se uită la preţ atunci când fac achiziţii şi că acesta se resimte mai departe în calitatea lucrărilor.

De asemenea, Eric Gregoire afirmă că firmele din România ar trebui să se concentreze pe tehnologie şi pe formarea personalului.

Grupul Fayat este prezent pe piaţa din România de peste 20 de ani şi are o filială deschisă acum 6 ani. Principala activitate a companiei o constituie dezvoltarea, fabricarea şi vânzarea la scară mondială de echipamente şi maşini pentru construcţia, cât şi reabilitarea, îmbunătăţirea şi întreţinerea drumurilor şi autostrăzilor.

Misiunea Economică Ubifrance a Ambasadei Franţei la Bucureşti a organizat Forumul de afaceri ‘Franţa – Europa de Sud-Est’, eveniment care se desfăşoară pe parcursul a două zile, respectiv marţi şi miercuri.

La forum sunt prezenţi reprezentanţii a peste 400 de companii din 14 ţări, astfel, evenimentul constituindu-se într-un adevărat tur de forţă în domeniul business-ului. Companiile activează în sectoare precum: infrastructură, transporturi, energie, industrie auto, protecţia mediului, agricultură şi industrie alimentară, e-commerce, IT&C, dispozitive şi echipamente medicale.

Cu acest prilej, oamenii de afaceri francezi vor avea ocazia să îi întâlnească pe potenţialii parteneri din Europa de Sud-Est, regiune cu 70 de milioane de locuitori şi un potenţial important de creştere economică.