Aproape 20.000 de persoane au mărşăluit pe străzile capitalei elene în jurul prânzului, alte 8.000 manifestând la Salonic (nordul Greciei).
Mai mulţi protestatari antiausteritate reuniţi în centrul Atenei au aruncat cu pietre în forţele de poliţie, care au ripostat cu gaze lacrimogene.
În apropierea pieţei Syntagma, în jurul orei locale 13:30 (11:30 GMT), un grup de circa 150 de tineri înarmaţi cu bare de fier şi bucăţi de marmură au vandalizat staţiile de autobuz şi au incendiat un automobil al companiei de telecomunicaţii OTE, după care poliţia a ripostat cu gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare.
Mişcarea de protest, lansată pentru 24 de ore de sindicatele greceşti, a vizat în special anunţatele creşteri de impozite şi reforma sistemului de pensii. Ea a paralizat mai ales administraţia şi transporturile.
Spitalele din Atena au gestionat numai cazurile urgente, iar muzeele şi obiectivele arheologice au fost închise. Jurnaliştii greci au fost şi ei în grevă.
Greva ilustrează poziţia ambiguă a lui Alexis Tsipras, care în această vară s-a confruntat cu o frondă a unei mari părţi a membrilor partidului său, Syriza.
Ajuns la putere în luna ianuarie cu un program contra programului de asistenţă, guvernul Tsipras a acceptat în final, în luna iulie, al treilea plan de ajutor internaţional, în valoare de 86 de miliarde euro pe o perioadă de trei ani. Precedentele două ‘cure de austeritate’ impuse Greciei în 2010 şi 2012, în schimbul a 240 de miliarde euro, au provocat reacţii dure din partea populaţiei.