Greva, prima de la înfiinţarea grupului în anul 2000, nu va afecta alimentarea cu energie a regiunilor, a anunţat sindicatul Verdi. Acest organism, alături de sindicatul minier IG BCE, a cerut majorarea salariilor pentru 30.000 de angajaţi ai E.ON.
‘Sper să reluăm negocierile înaintea posibilei greve pentru a ajunge la o soluţie acceptabilă pentru ambele părţi’, a declarat Regine Stachelhaus, de la departamentul de resurse umane al E.ON. O grevă similară ar putea avea loc şi la rivala REWE.
Cele mai mari companii de utilităţi din Germania, E.ON şi RWE, îşi reconsideră operaţiunile după dezastrul de la Fukushima (Japonia). Imediat după catastrofa din Japonia, Germania a decis să-şi oprească cele mai vechi reactoare nucleare, în număr de opt, şi să renunţe până în 2022 şi la celelalte nouă. E.ON a anunţat că închiderea centralelor nucleare a avut un efect negativ de 2,5 miliarde de euro.
Pentru reducerea costurilor E.ON, prezentă şi în România, va renunţa la 11.000 din angajaţi şi va vinde active, analiştii estimând că valoarea acestora ar putea depăşi ţinta de 20,1 miliarde de dolari.