Grindeanu, pe loturile UMB din A3: Sper ca anul viitor se va circula pe secțiunea Zimbor – Poarta Sălajului

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a inspectat și loturile UMB din Autostrada Transilvania în cadrului vizitelor desfășurate miercuri pe șantiere din Ardeal. Acesta și-a exprimat speranța ca anul viitor să se poată circula pe cei 12,2 km ai secțiunii Zimbor – Poarta Sălajului.
Anemona Andone - mie, 09 aug. 2023, 12:56
Grindeanu, pe loturile UMB din A3: Sper ca anul viitor se va circula pe secțiunea Zimbor - Poarta Sălajului

„Am verificat astăzi stadiul lucrărilor pe secțiunile Nădășelu – Zimbor și Zimbor – Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania! Constructorul român are o mobilizare foarte bună pe toți cei 42,3 km ai celor două secțiuni finanțate prin PNRR”, a subliniat șeful Transporturilor.

Acesta a adăugat că i-au fost prezentate probleme cauzate de fenomene naturale (alunecări de teren), motiv pentru care, în 3 august, CNAIR a scos la licitație proiectarea și execuția lucrărilor necesare devierii traseului secțiunii Nădășelu – Mihăiești.

„Având în vedere situația din teren, sper ca anul viitor se va putea circula pe cei 12,2 km ai secțiunii Zimbor – Poarta Sălajului. Voi continua verificările și pe celelalte șantiere pentru a mă asigura că toate termenele vor fi respectate!”, a conchis ministrul Transporturilor.

Lucrările pe lotul Zimbor – Poarta Sălajului sunt executate în proporție de 27,05%, conform datelor CNAIR pe luna iunie. Termenul estimat de finalizare a acestora este decembrie 2024.

Toți cei 42 km din A3 construiți de UMB erau gata în 2024, dacă nu era problema alunecărilor – Pistol

„Mobilizarea în șantier a constructorului este bună și lucrările se desfășoară într-un ritm susținut. Stadiul fizic al lucrărilor pe cele două loturi de la Nădășelu la Zimbor a ajuns la aproximativ 59%, iar al celor de pe secțiunea Zimbor – Poarta Sălajului este de 29,2%, a precizat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, care l-a însoțit pe ministru pe șantiere.

Acesta a mai spus că era sigur că în 2024 se putea deschide circulația pe toți cei 42,3 km de la Nădășelu la Poarta Sălajului, dacă nu interveneau problemele cu alunecările de la Nădășelu și cele de la Topa Mică, care necesită construcția a două viaducte în lungime de 1,2 și 2 km.

„Sper ca licitația pe care am lansat-o la începutul acestei luni să aibă un câștigător cât mai repede posibil, astfel încât să fie finalizat și sectorul de autostradă Nădășelu – Mihăiești într-o perioadă de timp rezonabilă”, a completat șeful CNAIR.

Și acesta a estimat că cei 12,24 km de la Zimbor la Poarta Sălajului pot fi deschiși circulației în 2024 dacă antreprenorul își menține ritmul de lucru și condițiile atmosferice vor permite desfășurarea lucrărilor conform calendarului.

FOTO: Facebook Sorin Grindeanu

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...