Groupama a înregistrat în 2020 o creștere de 30% pe segmentul asigurărilor de viață

Compania Groupama Asigurări a anunțat marți prin intermediul unui comunicat că a înregistrat anul trecut o creștere de 30% față de 2019 pe linia asigurărilor de viață (individuale și de grup), valoarea totală a primelor brute pentru acest segement fiind de 46 de milioane de lei.
Ion Dobreanu - mar, 06 apr. 2021, 16:36
Groupama a înregistrat în 2020 o creștere de 30% pe segmentul asigurărilor de viață

La această creștere care a dus Groupama la un protofoliu de peste 200.000 de polițe de asigurare de viață încheiate, a contribuit și decizia companiei de a acoperi, derogatoriu, situațiile de infectare cu SARS CoV-2.

În 2020, au fost soluționate peste 9.000 de dosare pe segmentul asigurărilor de viață, valoarea totală a daunelor plătite ridicându-se la 11,6 milioane de lei.

Groupama a anunțat încă din martie 2020, că va acoperi în mod excepțional riscurile asociate pandemiei de coronavirus pentru clienții actuali, dar și pentru cei care vor încheia asigurare medicala integrală, asigurare de viață și asigurare de călătorie în străinătate.

Citiți și: Groupama: Seceta a produs peste 80% din pagubele din anul agricol 2019-2020. Culturile cele mai afectate sunt cele de porumb și floarea soarelui (economica.net)

“Piața asigurărilor de viață din România rămâne una cu mult potențial, iar interesul în creștere al românilor pentru această linie este un semn că direcția este una bună. Pandemia a dus la o mai bună conștientizare a riscurilor, iar produsele lansate, adaptate la așteptările și nevoile reale ale consumatorilor – printre care și acoperirea acestor riscuri noi – au contribuit la dinamica pe care o vedem pe această linie. Am observat un interes mai mare pentru zona de economisire și am venit în sprijinul consumatorilor cu mai multă flexibiliate și personalizare la nivelul serviciilor și produselor noastre”, a declarat Călin Matei (foto), director general adjunct Groupama Asigurări.

În categoria asigurărilor individuale, cele mai accesate produse au fost asigurarea de protecție în caz de deces, cu o creștere de 35% și o valoare totală a primelor brute subscrise de aproximativ 6 milioane de lei, dar și asigurarea de viață cu economisire pentru copii, produs a cărui valoare totală a primelor brute subscrise a atins 13 milioane de lei, în creștere cu 27% față de anul precedent.

De asemenea, anul trecut s-a observat și un interes în creștere pentru asigurarea privată de deces cu plata îndemnizației în 24 de ore, produs care acordă un sprijin financiar imediat, necesar acoperirii cheltuielilor aferente în cazul unui deces.

Totodată, datele companiei arată și o cerere în creștere pentru asigurarea suplimentară de investiții, acolo unde avansul a fost de 136% față de 2019. Clientul are posibilitatea de a plăti prime suplimentare oricând pe durata contractului, putând alege dintre trei fonduri de investiții cu grade diferite de risc. Plățile sunt unice, astfel încât asigurarea oferă flexibilitate în alegerea momentului plății, a valorii ori a mixului de fonduri.

Pentru acest tip de asigurare, nu este necesară evaluarea medicală, iar valorile obținute nu sunt impozitate. Ea poate fi atașată produselor de bază, precum: asigurarea de protecție în caz de deces, asigurarea mixtă de viață, asigurarea de economisire pentru copii, standard sau premium.

Anul trecut, cele mai solicitate acoperiri au fost, în cazul asigurării mixte de viață, polița suplimentară pentru investiție și clauze de sănătate. Pe segmentul asigurării de viață cu economisire pentru copii, clienții au solicitat clauze de exonerare de la plata primelor de asigurare specifice acestui produs și cele de sănătate pentru copii. În privința asigurării de protecție în caz de deces, au fost căutate clauzele de cheltuieli medicale și boli grave.

În categoria asigurărilor de viață de grup, datele indică de asemenea o creștere semnificativă, de 46% față de 2019, confirmând o atenție mai sporită a angajatorilor pentru fidelizarea și motivarea angajaților prin astfel de beneficii suplimentare.

Citiți și: Fermierul român e la mila naturii. Doar 20% din suprafața cultivată e protejată (economica.net)

Piața din România continuă să aibă un potențial major, în condițiile în care, ponderea asigurărilor de viață în totalul primelor brute subscrie (PBS) este la o treime față de media UE. Potrivit ultimelor date oficiale ASF, disponibile pentru trimestrul III din 2020, în cazul României, doar 19% din totalul primelor brute subscrise erau pe segmentul asigurărilor de viață. Prin comparație, ponderea PBS asigurări viață în totalul PBS atinge 74% în Italia, 47% în Franța sau Germania, 42% în Ungaria, 35% în Spania și doar 7% în Bulgaria.

Despre Groupama Asigurări

Groupama Asigurări deține un portofoliu de peste 1 milion de clienţi individuali şi peste 80,000 de companii. Compania este parte a unui grup internaţional de asigurări şi servicii financiare, mutualist și cu o istorie de peste 100 de ani, cu 32.600 de angajaţi deservind peste 13 milioane de clienţi la nivel global.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune companiilor farmaceutice și producătorilor de cosmetice contribuții financiare noi pentru tratarea apelor reziduale
UE impune companiilor farmaceutice și producătorilor de cosmetice contribuții financiare noi pentru tratarea apelor reziduale
Companiile farmaceutice şi producătorii de cosmetice vor avea o contribuţie semnificativă la tratarea apelor reziduale în Uniunea Europeană, conform noilor reguli care au fost convenite marţi......
Biden, Ursula von der Leyen și președintele brazilian Lula vor lipsi de la summitul COP29 de la Baku, destinat schimbărilor climatice
Biden, Ursula von der Leyen și președintele brazilian Lula vor lipsi de la summitul COP29 de la Baku, destinat schimbărilor ...
Lideri mondiali ai unor ţări cu economii mari, inclusiv Statele Unite, Uniunea Europeană şi Brazilia, plănuiesc să ...
Ministerul Cercetării și Ministerul Economiei au semnat un protocol de colaborare pentru construirea unei drone românești
Ministerul Cercetării și Ministerul Economiei au semnat un protocol de colaborare pentru construirea unei drone românești
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, și Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, ...
Netanyahu l-a demis pe ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant
Netanyahu l-a demis pe ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant
Premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a demis marţi pe ministrul Apărării, Yoav Gallant, din cauza dezacordurilor în ...