Grup Servicii Petroliere: Activităţile comerciale cu OMV Petrom reprezintă mai puţin de 10% din cifra de afaceri a GSP

Activităţile comerciale dintre Grup Servicii Petroliere (GSP) şi OMV Petrom reprezintă mai puţin de 10% din totalul cifrei de afaceri a GSP, se arată într-o declaraţie de presă a GSP remisă Agerpres ca reacţie la un articol apărut joi, potrivit căruia Gabriel Comănescu, CEO al GSP şi unul dintre primii 10 cei mai bogaţi români, a făcut avere din fostele platforme Petrom de foraj marin.
Economica.net - J, 21 apr. 2016, 20:25
Grup Servicii Petroliere: Activităţile comerciale cu OMV Petrom reprezintă mai puţin de 10% din cifra de afaceri a GSP

‘GSP a desfăşurat activităţi comerciale în Golful Mexic, Golful Persic, Marea Nordului, Marea Mediterană, Marea Neagră, Marea Barents pentru clienţi ca: ExxonMobil, PEMEX, Gazprom, Turkish Petroleum, OMV Petrom, EON, Lukoil, Japan Petroleum Exploration. În iulie 2004, cu mai mult de un an înainte de vânzarea platformelor de foraj către GSP, pentru suma de 100 milioane USD, OMV AG Austria a plătit suma de 668,8 milioane euro pentru pachetul majoritar de acţiuni Petrom. Suma plătită de către GSP pentru achiziţionarea celor şase platforme de la OMV Petrom, reprezenta aşadar aproximativ 15% din totalul sumei plătite pentru achiziţionarea Petrom de către OMV AG Austria’, precizează GSP.

Grup Servicii Petroliere S.A. (GSP) a achiziţionat în decembrie 2005 şase platforme de foraj marin de la OMV Petrom, printr-un credit bancar sindicalizat de 100 milioane dolari.

Contractele de vânzare-cumpărare ale platformelor de foraj au fost semnate, din partea OMV Petrom, de către board-ul companiei.

Potrivit GSP, după achiziţia platformelor de către GSP, câteva zeci de specialişti Petrom din domeniul forajului marin au migrat către GSP printre aceştia aflându-se Bruno Siefken, despre care articolul publicat de Rise Project afirmă că a devenit acţionar al unei companii înfiinţate de Comănescu în Insulele Virgine Britanice. Siefken ar fi fost, la acea dată (2006) director pe partea de explorare şi producţie al Petrom OMV.

‘Nu am făcut niciodată parte din board-ul OMV Petrom. Funcţia de director pe partea de explorare şi producţie pe care am deţinut-o în cadrul OMV Petrom la acel moment nu putea avea o influenţă nici asupra tranzacţionării de active aparţinând societăţii OMV Petrom, nici asupra valorii acestora. După cum reiese uşor şi din documente, decizia a fost luată în board-ul OMV Petrom şi a făcut parte din strategia de business post-achiziţie. La baza deciziei a stat un raport internaţional de evaluare’, precizează Bruno Siefken, în prezent vicepreşedinte al GSP, în comunicatul citat.

În final, GSP subliniază că o parte din afirmaţiile autorilor articolului apărut joi sunt ‘tendenţioase şi speculative’, iar prin modul de prezentare a informaţiilor s-a urmărit deformarea adevărului.

Te-ar mai putea interesa și
De ce boală suferă Donald Trump. Mesaj de la Casa Albă
De ce boală suferă Donald Trump. Mesaj de la Casa Albă
Președintele american Donald Trump, în vârstă de 79 de ani, a fost diagnosticat cu insuficiență venoasă cronică, după ce a prezentat umflături ușoare la nivelul picioarelor, a anunțat joi......
Și Ungaria ar putea adopta moneda euro înaintea României. Mesajul primului bancher al țării
Și Ungaria ar putea adopta moneda euro înaintea României. Mesajul primului bancher al țării
Noul director general al celei mai mari instituții de credit din Ungaria, OTP Bank, a solicitat adoptarea monedei euro de ...
Termenul până la care statul poate oferi cetățenia română s-a extins de la 5 luni la 2 ani. Ce ar putea urma
Termenul până la care statul poate oferi cetățenia română s-a extins de la 5 luni la 2 ani. Ce ar putea urma
Modificările aduse Legii cetățeniei române extind termenul de soluționare la 2 ani, spune Radu Pavel, avocatul coordonator ...
Excedent în premieră, în 2025, la Fondul asigurărilor de sănătate, dar cu preţul unor subvenţii de la stat de 3,6 miliarde de lei
Excedent în premieră, în 2025, la Fondul asigurărilor de sănătate, dar cu preţul unor subvenţii de la stat de 3,6 ...
Fondul Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate, din care e finanţat în mare parte sistemul asigurărilor ...