Grupul cehesc Tesla îşi extinde operaţiunile în România şi înfiinţează două firme aeriene

Grupul cehesc Tesla Global a înfiinţat indirect, prin societatea Tesla Energy Storage, două firme aeriene în ţara noastră: Tesla Heli Services şi Tesla Jet Services, potrivit informaţiilor obţinute de Economica.net de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Tesla Energy Storage pregăteşte o investiţie de circa 450 de milioane de lei într-o fabrică la Brăila, în care se vor produce baterii de stocare a energiei electrice.
Cristina Şomănescu - mie, 26 oct. 2022, 21:43
Grupul cehesc Tesla îşi extinde operaţiunile în România şi înfiinţează două firme aeriene

Context

Grupul cehesc Tesla a intrat în România prin înfiinţarea firmei Tesla Energy Storage în luna mai.

Tesla Energy Storage a fost înregistrată la Registrul Comerţului la 18 mai 2022. Firma activează în domeniul producţiei de acumulatori şi baterii şi e deţinută de Tesla Global SE din Cehia cu 75% din capitalul social şi de Marijnen Johannes Antonie Marinus – cu 25% din firmă.

Tesla pregăteşte în ţara noastră o investiţie de circa 450 de milioane de lei.

Investiţia totală planificată de Tesla în România prin firma Tesla Energy Storage se ridică la aproape 450 de milioane de lei, conform informaţiilor obţinute de Economica.net de la Ministerul de Finanţe.
Tesla Energy Storage a cerut un ajutor de stat în valoare de peste 201 de milioane de lei, în contextul investiţiei de 450 de milioane de lei planificată în România. Firma nu a primit ajutorul de stat solicitat, pentru că nu s-a încadrat în limita bugetului sesiunii organizate de Ministerul de Finanţe în perioada 15 iunie – 26 iulie 2022.

Primarului oraşului Brăila a detaliat în ce constă investiţia pregătită de Tesla Energy Storage în România

Tesla va deschide o fabrică la Brăila, în cadrul parcului industrial din perimetrul al doilea al Zonei Libere Brăila. Construcţia fabricii va începe în anul 2023 şi se va finaliza în anul 2024. Fabrica Tesla Energy Storage din Brăila va produce baterii de stocare a energiei electrice, sisteme pentru zona rezidenţială, comercială și industrială, inclusiv baterii pentru maşini electrice. Fabrica va avea 200 de salariaţi la deschidere, cu perspectivă de triplare a numărului de angajaţi, spune Viorel Marian Dragomir, primarul municipiului Brăila, într-un mesaj publicat pe pagina sa de facebook la 7 septembrie. Recrutările pentru fabrica Tesla Energy Storage din Brăila vor începe în toamna anului 2023.

„Brăila este un oraș extrem de bine poziționat geografic, care are deschidere la Dunăre, într-o zonă care unește Muntenia, Moldova și Dobrogea. Pe lângă discuțiile purtate cu autoritățile locale, se vede o efervescență a investițiilor în Brăila. Brăila nu este un oraș lipsit de o viziune de dezvoltare pentru viitor. Vorbim despre proiecte importante, cum este podul de la Brăila, care va face legătura cu Dobrogea, vorbim despre drumul expres Brăila – Galați, despre investițiile din port. Pentru noi, pentru activitatea pe care o desfășurăm, conexiunile rutiere sunt importante. Avantajul competitiv este faptul că Brăila este un port maritim la Dunăre, fapt care ne ajută să aducem materia primă și, ulterior, să expediem mult mai ușor produsele realizate la fabrică. Producția noastră se adresează într-o proporție foarte mică pieței din România. Piața de desfacere a Tesla este o piață globală – Orientul Mijlociu, Africa, Asia sau Statele Unite. Acestea sunt câteva dintre argumente. Și Zona Liberă este un argument puternic pe care s-a mers, este un avantaj din punct de vedere al bussiness-ului”, au declarat oficialii Tesla Energy Storage, citaţi de primarul Brăilei.

Următoarea mutare a grupului cehesc Tesla pe piaţa românească: a înregistrat două firme aeriene administrate de Marijnen Johannes Antonie Marinus, cel care deţine 25% din capitalul social al Tesla Energy Storage.

Tesla Energy Storage a înfiinţat recent două firme: Tesla Heli Services şi Tesla Jet Services, ambele activând în domeniul transporturilor aeriene de pasageri şi având sediul social în Voluntari (Ilfov). Cele două societăţi nou-înfiinţate sunt administrate de Marijnen Johannes Antonie Marinus, potrivit informaţiilor obţinute de Economica.net din Monitorul Oficial.

Sursă foto: captură Economica.net din canalul oficial de youtube al Tesla Liptovský Hrádok.

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Ciolacu a arătat facturi aproape ilizibile, dar cu antet Nordis Travel pentru a demonstra că și-a plătit singur vacanțele
Marcel Ciolacu a arătat facturi aproape ilizibile, dar cu antet Nordis Travel pentru a demonstra că și-a plătit singur ...
Marcel Ciolacu a venit ieri cu explicaţii şi cu dovezi privind zborurile în străinătate cu aeronava Nordis, afirmând că toate acele cheltuieli au fost făcute din banii săi personali, însă......
Jenate de sancțiuni, companiile ruse au început să folosească criptomonede
Jenate de sancțiuni, companiile ruse au început să folosească criptomonede
Companiile ruse au început să folosească criptomonede în plăți internaționale în urma modificărilor legislative ...
Cum poți scoate profit maxim folosind servicii uzuale oferite de toate băncile din România
Cum poți scoate profit maxim folosind servicii uzuale oferite de toate băncile din România
Șeful direcției Business din ING Bank, Florin Ilie, arată că anumite servicii bancare care sunt subutilizate de firme ...
Vești proaste de Sărbători. Vine criza cea mare, avem cel mai mare deficit din lume: România va fi mai rău decât Grecia. Bugetul este o ficțiune, o vrăjeală, nici nu știm cât este gaura!
Vești proaste de Sărbători. Vine criza cea mare, avem cel mai mare deficit din lume: România va fi mai rău decât Grecia. ...
Profesorul de economie Bogdan Glăvan, adept militant al piețelor libere, spune că România se apropie de o criză foarte ...