Grupul chinez HNA devine cel mai mare acţionar al Deutsche Bank

Grupul chinez HNA, deţinut de miliardarul Chen Feng, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la Deutsche Bank la aproape 10%, devenind cel mai mare acţionar al băncii germane, transmit Deutsche Welle, MarketWatch, BBC şi Financial Times.
Economica.net - mie, 03 mai 2017, 15:21
Grupul chinez HNA devine cel mai mare acţionar al Deutsche Bank

Reprezentanţii Deutsche Bank, cea mai mare bancă europeană de investiţii, nu au comentat informaţia.

Ceilalţi acţionari importanţi ai Deutsche Bank sunt Qatar şi fondul american de investiţii BlackRock (care deţine 5,88%). În 2014, o serie de fonduri controlate de fostul premier din Qatar, şeicul Hamad bin Jassim al-Thani, au cumpărat o participaţie de 6,1% din acţiunile Deutsche Bank, iar în 2015 şi-au majorat participaţia până la aproape 10%.

La preţul acţiunilor, Deutsche Bank de la închiderea şedinţei de marţi a Bursei de la Frankfurt, participaţia de 9,92% deţinută de HNA era evaluată la aproximativ 3,4 miliarde de euro (3,7 miliarde de dolari).

Cu sediul în provincia chineză Hainan, grupul HNA a început ca operator aerian regional, înainte de a se extinde în sectorul imobiliar, logistic şi hotelier, în turism şi finanţe.

În februarie, grupul HNA a preluat o participaţie de 3,04% din Deutsche Bank şi a anunţat că ar putea achiziţiona mai multe acţiuni ale băncii germane.

‘Avem deplină încredere în conducerea Deutsche Bank şi vom urmări cu atenţie evoluţiile viitoare şi vom acorda, ca acţionari, sprijin băncii când va fi necesar’, a afirmat un purtător de cuvânt al conglomeratului chinez HNA.

HNA vrea să-şi păstreze nivelul participaţiei în Deutsche Bank sub 10%, a explicat purtătorul de cuvânt.

Cea mai mare bancă germană a finalizat luna trecută o operaţiune de majorare a capitalului cu opt miliarde de euro (8,5 miliarde de dolari), după ce anul trecut a înregistrat pierderi de 1,402 miliarde dolari, peste aşteptările analiştilor.

Costurile litigiilor, la nivelul anului trecut, au totalizat circa 2,4 miliarde euro, mai puţin de jumătate comparativ cu cele din anul anterior (5,218 miliarde euro). Conducerea băncii consideră că litigiile cele mai grave au fost rezolvate şi estimează că, la finele lui 2017, va reveni pe profit.

Te-ar mai putea interesa și
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
Transparența și comunicarea activă cu toți partenerii sunt esențiale în strategia de dezvoltare durabilă a ALUMIL, lider în domeniul sistemelor arhitecturale din aluminiu. Compania a publicat......
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu de vreme rea, până sâmbătă seara
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o serie de noi avertizări Cod roşu, Cod portocaliu şi ...
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea Aurie din Sibiu și George Enescu din Craiova
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea ...
Cartierul Aeroport din Sibiu (76,6), Craiovița Nouă din Craiova (74,3) și Aleea Carpați din Târgu Mureș (73,7) se află ...
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
Austria ar putea ridica în curând vetoul prin care împiedica până acum aderarea deplină a României şi Bulgariei la ...