Grupul Continental va investi 150 mil. euro în acest an în România

Robert Stan - joi, 11 mart. 2021, 19:00
Grupul Continental va investi 150 mil. euro în acest an în România

Grupul german Continental a investit peste 150 de milioane de euro în operațiunile sale din România, iar în 2021 are în plan investiții comparabile.

Grupul Continental, unul dintre cei mai mari angajatori din România, a anunțat astăzi că anul 2020 s-a încheiat, în ciuda pandemiei, cu investiții de peste 150 de milioane de euro în România.

Printre investițile realizate se numără lucrările la noua clădire de birouri a centrului de cercetare și dezvoltare din Timișoara, finalizarea lucrărilor la clădirea din Iași, punerea în aplicare a sistemului de „trigenerare” la fabrica de componente electronice din Timișoara, implementarea noului echipament pentru tratarea emisiilor la fabrica de anvelope din capitala Banatului, precum și investiții în echipamente de ultimă generație în centrul de inginerie și fabrica de componente electronice din Sibiu și în fabricile ContiTech din țară (Carei, Nădab și Timișoara).

„Dezvoltarea de soluții tehnice inovatoare face parte din spiritul Continental, din cultura noastră organizațională. Industria automotive trece printr-o transformare ce determină o creștere tot mai accentuată a unei mobilități autonome, conectate, sigure și fără emisii. Activitățile din centrele R&D din România, axate pe software și sisteme, reușesc să aducă viitorul în fața noastră. La fel de importantă, misiunea unităților de producție, concentrată pe calitatea produselor fabricate și livrate clienților, contribuie din plin la o evoluție durabilă și sustenabilă a companiei”, a declarat Christian von Albrichsfeld, șeful Continental România.

Conform companiei, divizia din România avea la finalul anului 2020 peste 20.100 de angajați, o treime dintre aceștia fiind reprezentată de ingineri și informaticieni.

„2020 a fost un an în care am transformat provocările determinate de schimbările din industrie și societate în oportunități prin întărirea eficienței, performanței și inovării, a diversificării gamei de produse și tehnologii. Astfel, am avansat considerabil în adoptarea modului de lucru de tip agil și digital, pe care ni l-am asumat la nivelul întregii companii. 2021 este un an în care trebuie să continuăm să vedem oportunitățile ce apar și să creștem afacerea“, a adăugat Christian von Albrichsfeld.

Activitățile pe care le desfășoară angajații din România vizează folosirea inteligenței artificiale și cybersecurity care contribuie la evoluția accentuată a sistemelor de conducere asistată și autonomă, precum și folosirea tehnologiilor de conectivitate, printr-o arhitectură a sistemelor, ce oferă conducătorilor și pasagerilor auto noi experiențe de utilizare a vehiculelor. Simultan, fabricile din țară (Automotive, ContiTech și Anvelope) susțin acest progres prin varietatea de produse și a calității acestora, precum și prin eficientizarea capacității de producție.

În direcția electrificării, în România, din grupul Continental face parte divizia Vitesco Technologies. Aceasta dezvoltă și produce tehnologii de ultimă generație pentru o mobilitate sustenabilă. În anul 2019, Vitesco Technologies s-a desprins de Continental, ca și entitate juridică separată, și face în continuare parte din grup. În România, compania este reprezentată prin două entități juridice, având sediile la Brașov și Timișoara și două puncte de lucru în Iași și Sibiu.

Pentru acest an, Continental Romania are planificate investiții în valoare comparabilă cu cea de anul trecut. În funcție de viitoarele proiecte și de evoluția industriei automotive, compania va continua angajările în acest an în România.

Citește și:

– Continental AG estimează că va reveni pe profit în acest an
– Continental investește în start-up-ul Recogni specializat în cipuri pentru recunoașterea obiectelor în timp real

Te-ar mai putea interesa și
Bonificație de 3% pentru firmele corecte. Cum se aplică compensarea stabilită de Ministerul de Finanțe
Bonificație de 3% pentru firmele corecte. Cum se aplică compensarea stabilită de Ministerul de Finanțe
La 14 aprilie 2025, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul nr. 540 emis de viceprim-ministrul, ministrul finanțelor, Tánczos Barna, prin care se aprobă procedura de acordare a bonificației......
Mai multă energie pentru România. Ce resurse au crescut în 2025, cu cât a scăzut producţia şi cât au crescut importurile – date INS
Mai multă energie pentru România. Ce resurse au crescut în 2025, cu cât a scăzut producţia şi cât au crescut importurile ...
Resursele de energie primară şi cele de energie electrică au crescut cu 2,6%, respectiv cu 0,5%, în primele două luni ...
Războiul comercial dintre SUA și China poate influența întreaga lume
Războiul comercial dintre SUA și China poate influența întreaga lume
Războiul comercial al SUA cu China ar putea crea efecte în prețurile produselor alimentare din întreaga lume, chiar și ...
Producția industrială (serie brută) a scăzut cu 3,9% în primele două luni ale acestui an față de anul trecut
Producția industrială (serie brută) a scăzut cu 3,9% în primele două luni ale acestui an față de anul trecut
Producția industrială (serie brută) a scăzut cu 3,9% în primele două luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară ...