Grupul Direct Pharma Logistics încheie primele șase luni din 2024 cu o cifră de afaceri de 19,4 milioane de euro, în creștere cu 12%

Grupul de companii farmaceutice Direct Pharma Logistics, format din Direct Pharma Logistics, Pharmalink și Farmatop, dedicat implementării inovațiilor pe piața medicală pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților, anunță că și-a depășit obiectivele propuse pentru prima jumătate a anului, printre care creșterea sustenabilă a cifrei de afaceri, consolidarea poziției grupului pe piața farmaceutică din România și extinderea regională.
Economica.net - mar, 27 aug. 2024, 18:21
Grupul Direct Pharma Logistics încheie primele șase luni din 2024 cu o cifră de afaceri de 19,4 milioane de euro, în creștere cu 12%

Față de primele șase luni ale anului 2023, grupul a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 12%, atingând astfel 19,4 milioane de euro, și o creștere a EBITDA cu 7%.

„Rezultatele noastre reflectă o performanță crescută comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Ne concentrăm cu toții, la nivel de management al companiei, pe îmbunătățirea mai multor indicatori de performanță financiară, pentru ca grupul nostru să rămân un partener solid financiar într-o perioadă atât de imprevizibilă”, explică Octavian Iacob (foto stânga), cofondator Direct Pharma Logistics.

Un alt obiectiv important al Direct Pharma Logistics a fost acela de a crea un Comitet Director al Grupului cu obiectivul principal de a face tranziția de la un management bicefal reprezentat de către cei doi acționari principali, la un model de management multicefal. Această formă de conducere va aduce la masa deciziilor mai mulți profesioniști cu experiență importantă care, împreună, vor consolida și vor dezvolta acțiunile grupului.

În primele șase luni din 2024, au fost introduse în portofoliul grupului mai multe produse noi, precum și producători noi, un factor important care a dus la creșterea vânzărilor și consolidarea poziției pe piață. Lansarea celor 5 produse noi, un mix de medicamente, suplimente alimentare si dispozitive medicale, vin in completarea portofoliului existent și acoperă mai multe arii terapeutice: două produse în aria de afecțiuni ginecologice, un produs în sfera de imunitate, iar alte două noi produse au fost lansate în zona de SNC – psihiatrie.

„Pentru noi, sănătatea și siguranța pacienților sunt în centrul tuturor acțiunilor noastre. Misiunea noastră este de a aduce pe piață soluții inovatoare care nu doar răspund provocărilor actuale din domeniul sănătății, ci și îmbunătățesc considerabil calitatea vieții pacienților. Fiecare nou produs pe care îl introducem este rezultatul unui proces riguros de dezvoltare și testare, cu scopul de a oferi cele mai sigure și eficiente tratamente”, a declarat Dan Nicolescu (foto dreapta), acționar al Grupului de firme Direct Pharma Logistics.

Despre Direct Pharma Logistics

Direct Pharma Logistics este o companie cu acoperire națională din România, care oferă servicii logistice pentru companiile farmaceutice, fondată cu scopul de a satisface nevoia producătorilor privind distribuția directă. Cu peste 10 ani de experiență în servicii logistice, specializarea, conformitatea, siguranța, optimizarea timpului și eficientizarea costurilor reprezintă priorități pentru companie.

Despre Pharmalink

Pharmalink este specializată în servicii de marketing și vânzări farmaceutice directe în România. Oferă parteneriate pe termen lung în reprezentarea companiilor farmaceutice care doresc să crească gradul de cunoaștere a produselor lor în rândul medicilor specialiști și vânzările prin intermediul farmaciilor și spitalelor.

Despre Farmatop

Farmatop este farmacia clinică dedicată unor grupuri de pacienți cu boli cronice, care necesită tratamente cu continuitate, de cel mai înalt nivel și nevoia de acces la cele mai inovative soluții pentru tratarea afecțiunilor lor.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor a publicat ordinul care stabilește procedura de anulare a unor datorii către stat
Ministerul Finanțelor a publicat ordinul care stabilește procedura de anulare a unor datorii către stat
Ministerul Finanţelor (MF) a publicat vineri ordinul care stabileşte procedura de anulare a unor datorii pentru persoane fizice şi juridice, măsuri reglementate prin OUG 107/2024, care a intrat......
Țările de Jos vor să introducă noi măsuri de limitare a migrației, inclusiv un moratoriu asupra cererilor de azil
Țările de Jos vor să introducă noi măsuri de limitare a migrației, inclusiv un moratoriu asupra cererilor de azil
Guvernul olandez a informat vineri că intenţionează să introducă în lunile următoare o serie de măsuri de limitare ...
Rusia a produs începând din 2023 o dronă kamikaze folosind tehnică furnizată de China – surse Reuters
Rusia a produs începând din 2023 o dronă kamikaze folosind tehnică furnizată de China – surse Reuters
Rusia a început să producă anul trecut o nouă dronă de atac cu rază lungă de acţiune, Garpiya-A1, folosind motor ...
Ciolacu: Nicio pensie nu scade în urma recalculării, inclusiv în cazul pensionarilor care au activat în condiții grele de muncă
Ciolacu: Nicio pensie nu scade în urma recalculării, inclusiv în cazul pensionarilor care au activat în condiții grele ...
Premierul Marcel Ciolacu a avut vineri, la Suceava, o întâlnire cu reprezentanţii minerilor în urma căreia a afirmat ...