Profitul operaţional pe primele trei luni a fost de 170 milioane lei, cu 19% mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2015, în condiţiile în care veniturile operaţionale au totalizat 1,518 miliarde de lei, în creştere cu 6%, faţă de perioada similară din 2015, iar cheltuielile operaţionale au ajuns la 1,347 miliarde de lei, mai mari cu 5% faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut. Majorarea cheltuielilor operaţionale a fost generată, în principal, de achiziţionarea unei cantităţi mai mari de energie, corelată cu creşterea cantităţilor distribuite şi furnizate, raportată la trimestrul I al anului trecut, precizează compania.
Potrivit datelor Electrica, pe fondul reducerii tarifelor, veniturile înregistrate de segmentul de distribuţie au scăzut cu 10%, în pofida unui avans de 3% al cantităţilor distribuite. Pe segmentul de furnizare s-a înregistrat o creştere cu 3% a veniturilor, generată de o cantitate furnizată cu 8% mai mare decât în primul trimestru din 2015.
Pentru acest an, Electrica are bugetate investiţii de 834 milioane de lei.
‘În ciuda schimbărilor importante din piaţa de energie, inclusiv în ceea ce priveşte cadrul de reglementare, rezultatele financiare înregistrate de Electrica în primele trei luni ale acestui an sunt foarte bune. Măsurile implementate de managementul companiei în vederea eficientizării activităţilor de bază, diminuării costurilor şi optimizării investiţiilor au dus la obţinerea acestor rezultate financiare, continuând practic evoluţia constantă a profitabilităţii’, a precizat Iuliana Andronache, director general Electrica SA.
Anul trecut, grupul Electrica, lider în distribuţia şi furnizarea de energie electrică în România, a obţinut un profit net consolidat de 482 milioane de lei, în creştere cu 17%.
Electrica SA are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în 3 zone, pentru distribuţia şi furnizarea energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi pe cuprinsul întregii ţări pentru întreţinere şi servicii energetice.