Grupul japonez RICOH ţinteşte top 3 pe piaţa de imprimante din România

Economica.net
05 11. 2015
work_environment_2_46917900

„România este una dintre pieţele care şi-au revenit cel mai repede din criza financiară”, a declarat, joi, într-o conferinţă, Fiona Stalker, director de dezvoltare al RICOH pentru regiunea EMEA. „Vrem să intrăm în top 3, deci vânzări de şase cifre (în euro – n.r.)”.

„Există potenţial să ajungem la jumătate de milion de euro”, a afirmat Cristian Petrescu, directorul executiv al MGT Educational, într-o discuţie cu presa.

Cristian Petrescu, director executiv al MGT Educational, a declarat că produsele RICOH sunt deja prezente pe rafturile retailerului METRO Cash & Carry şi urmează să apară, în următoarele zile, la hipermarketurile Carrefour şi în oferta eMag, cel mai mare retailer online. Strategia RICOH pe piaţa românească se bazează însă în principal pe atragerea de clienţi corporate – small office, home office şi IMM-uri, unde produsele companiei japoneze vor completa oferta de calculatoare, servere, periferice şi echipamente a MGT Educational.

RICOH are peste 100.000 de angajaţi şi este prezentă în 200 de ţări şi regiuni. Grupul a avut, în ultimul an fiscal, încheiat în martie 2015, afaceri de 2.236 miliarde yeni (22 miliarde de dolari) şi un profit net de peste 120 de miliarde de yeni (aproape 1 miliard de dolari).

RICOH face parte din conglomeratul Mitsubishi UFJ Financial Group.

MGT Educational are o experienţă de peste 20 de ani în distribuţia de echipamente high-tech în România, oferind o gamă variată de produse, de la PC-uri, laptop-uri, servere, staţii de lucru şi imprimante multifuncţionale la tablete profesionale, echipamente de prezentare şi conferinţă (videoproiectoare, display-uri interactive), echipanente foto-video, monitoare şi accesorii de birotică, reţelistică, echipamente de comunicaţii şi teleconferinţă, sisteme de supraveghere video, sisteme de gestionare a arhivelor electronice şi a documentelor.

MGT Educational a avut anul trecut o cifră de afaceri de 22,8 milioane de lei (5,12 milioane de euro), în creştere cu 7% faţă de 2013, şi un profit net de peste 200.000 de lei, cu aproximativ 30 de angajaţi, potrivit datelor raportate la Ministerul Finanţelor.