Potrivit comunicatului, MOL a atras şase noi licenţe în cea de-a 4-a rundă de licitaţii din Ungaria, dublându-şi suprafaţa de explorare din această ţară. MOL Norvegia a participat la cea mai recentă rundă de licenţiere APA (Award in Predefined Areas) şi a obţinut patru licenţe în Platoul Continental Norvegian, dintre care una cu drept de operare. Aceste succese contribuie în mod semnificativ la implementarea Strategiei MOL 2030.
În Ungaria, MOL poate începe explorarea hidrocarburilor pe o suprafaţă de aproximativ 4.200 de kilometri pătraţi, în zonele Bazakerettye, Bucsa, Jaszarokszallas, Mezotur, Okany-Vest şi Zala-Vest, care se adaugă suprafeţei de aproximativ 4.200 de kilometri pătraţi deja acoperită prin decizii ale autorităţii miniere şi concesiuni deja obţinute. Compania vizează atât zone în care deja au loc activităţi de explorare precum şi zone noi, care sunt rezultatul studiului nostru în desfăşurare privind Bazinul Trans-Panonic.
Ministerul norvegian al Petrolului şi Energiei a acordat patru licenţe către MOL Norvegia în Platoul Continental Norvegian, în cadrul rundei de licenţiere din 2016 APA (Award in Pre-Defined Areas), inclusiv o licenţă care cuprinde drept de operare. MOL a primit drept de operare şi într-o zonă adiţională în regiunea Mandal (Mandal High Area), una dintre regiunile-cheie pentru MOL Norvegia din această ţară. Partenerii în licenţa nou primită sunt Statoil şi Petoro AS, principalele companii de petrol şi gaze din Norvegia. De asemenea, MOL s-a alăturat cu succes în trei licenţe care sunt operate de AkerBP.
‘Suntem bucuroşi că am concurat cu succes în cele mai recente runde de licenţiere în două dintre ţările-cheie pentru noi, dublând suprafaţa noastră de explorare din Ungaria şi adăugând perspective interesante pentru Norvegia alături de parteneri de talie mondială. Sunt încrezător că extinderea portofoliului nostru de explorare din Europa Centrală şi de Est şi din Norvegia va sprijini eforturile pentru înlocuirea rezervelor pentru Grup’, a declarat dr. Berislav Gaso, vicepreşedinte executiv responsabil pentru operaţiunile de Upstream în cadrul Grupului MOL.
Grupul MOL are operaţiuni în peste 30 de ţări, aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Compania deţine o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 ţări, din care peste 200 în România.