Grupul muzeal îşi va reduce cu 7% numărul de agenţi, reprezentând aproximativ 40 de posturi, potrivit Financial Times, pentru „a resorbi deficitul acumulat în timpul pandemiei”, a declarat un purtător de cuvânt.
Această „raţionalizare”, implementată sub forma unor plecări voluntare şi a unei îngheţări a angajărilor, va permite garantarea faptului că „avem stabilitatea necesară pentru a continua să fim la fel de inovatori şi de ambiţioşi”, a adăugat acelaşi purtător de cuvânt.
Pe lângă scăderea cheltuielilor cu personajul angajat, instituţia a anunţat totodată că a „consolidat noi surse de venituri” şi că a acordat prioritate „activităţilor (sale) cele mai dinamice”, fără să ofere însă alte detalii despre aceste măsuri.
Grupul Tate deţine muzeele londoneze Tate Britain, dedicat artei britanice, şi Tate Modern, care expune opere de artă moderne şi contemporane de renume internaţional, precum şi Tate Liverpool, în acest oraş din nord-vestul Angliei, şi Tate St Ives, situat în comitatul Cornwall din sud-vestul Angliei.
În timpul pandemiei de COVID-19, grupul Tate, finanţat parţial din fonduri publice, şi-a închis muzeele timp de mai multe luni, iar numărul său de vizitatori a scăzut drastic.
Ulterior, acest număr a reînceput să crească, însă în perioada aprilie 2023 – martie 2024 a urcat doar până la 77% din nivelul atins înainte de pandemia de coronavirus.
Muzeul Tate Modern, amenajat într-o fostă centrală electrică pe malul sudic al Tamisei, va celebra cea de-a 25-a aniversare a sa în luna mai.
Sursa foto: Tate.org.uk