Grupul Renault a investit peste 20 de milioane de euro în infrastructura informatică din România
‘În toate entităţile Grupului Renault din România (de la Bucureşti, Mioveni, Piteşti, Oarja şi Titu) există peste 8.500 de calculatoare, PC-uri industriale şi staţii grafice, mai bine de 2.000 de km de reţea, precum şi 10.000 de posturi telefonice mobile şi fixe. Grupul a ajuns în prezent la un nivel anual de investiţii de 1,5 milioane de euro în sistemele informaţionale din România’, precizează un comunicat al Renault.
‘Viaţa unei maşini începe, cel puţin din punct de vedere informatic, în momentul comenzii. Atunci când un dealer autorizat plasează o comandă de maşină nouă în aplicaţia informatică, sistemele de fabricaţie şi logistică sunt interogate în timp real, astfel încât, în câteva fracţiuni de secundă, sistemul IT decide uzina producătoare, calculează necesarul de piese şi când vor fi livrate, dar şi termenul şi traseul logistic de livrare, fie că vorbim de camion, tren sau vapor. Toate etapele acestui proces se traduc prin milioane de tranzacţii zilnice în şi între sistemele informatice. Pe lângă România, gestionăm informatic 47 de ţări din America Latină, Africa, Europa şi Orientul Mijlociu şi tratăm anual peste 2.000 de cereri de suport, instruire şi parametrare a interfeţelor între sistemele constructorului şi cele ale importatorului’, a declarat Cornel Taşcu, directorul executiv al Direcţiei Sisteme Informaţionale Renault România (DSIRO). El este, în acelaşi timp, managerul echipei de sisteme informaţionale a Renault din Turcia.
Direcţia Sisteme Informaţionale Renault România controlează 500 de aplicaţii şi sisteme informatice – aplicaţiile din etapele de design şi de concepţie 3D a vehiculelor şi sistemele dedicate ingineriei şi dezvoltării unui vehicul sau de cele destinate planificării şi gestionării fluxurilor logistice şi de fabricaţie a componentelor mecanică şi vehicul, aplicaţii pentru gestiunea calităţii şi susţinerea activităţilor de marketing, comercializare vehicule şi piese de schimb în România sau la export, precum şi de suport specializat al departamentelor administrative.