„Un nou model Dacia de segment C”, prezentat la Salonul de la Paris. Grupul Renault anunță 7 premiere mondiale și două concepte

Expoziția auto de la Paris, care va avea loc între 14 și 20 octombrie 2024, va include nu mai puțin de șapte premiere mondiale și două concepte ale grupului Renault. Una dintre premiere va marca „ofensiva Dacia în segmentul C”.
Robert Stan - mie, 04 sept. 2024, 15:44
„Un nou model Dacia de segment C”, prezentat la Salonul de la Paris. Grupul Renault anunță 7 premiere mondiale și două concepte

Oficialii grupului Renault au anunțat astăzi că vor fi prezenți la ediția din 2024 a Salonului Auto de la Paris cu toate mărcile, organizate în cinci standuri dedicate: Renault, Dacia, Alpine, Mobilize și Renault PRO+.

Totodată, grupul francez va prezenta vizitatorilor nu mai puțin de șapte premiere mondiale și două concepte. Acestea „vor ilustra ambiția Renault Group de a se afla în avangarda industriei auto. Grupul își accelerează procesul de transformare, cu scopul de a deveni cel mai progresist constructor auto din Europa datorită mărcilor sale complementare”.

Standul Dacia din cadrul expoziției auto va găzdui „un nou model care va marca ofensiva mărcii în segmentul C”, notează oficialii francezi. Deși este menținută măcar aparența unui secret, pentru cei interesați de mașini și industria auto este cât se poate de limpede că vehiculul menționat nu este altul decât Bigster, SUV de segment C (compact) care ar putea fi prezentat însă, pentru prima dată, cu numele său comercial.

Alături de această premieră Mondială, la standul Dacia se va afla și deja cunoscutul vehicul de competiție Sandrider. De această dat în culorile sale finale, așa cum va fi prezent la ediția din 2025 a Raliului Dakar și în Campionatul mondial de Rally-Raid.

Nu vor lipsi bineînțeles modelele cu care marca Dacia reușește să urce constant în clasamentul european al vânzărilor de mașini – Duster, Spring, Jogger și Sandero.

Noutăți și la marca Renault

La expoziția auto de la Paris va fi prezentat, în premieră mondială, Renault 4, vehicul electric de segment B dezvoltat în parteneriat cu Ampere, entitate a grupului specializată în vehicule electrice. Noul model va susține ofensiva electrică a mărcii, alături de Renault 5, una din vedetele așteptate la salon, și în curând, de un nou Twingo de segment A.

Alături de acestea, marca franceză va prezenta publicului modelul electric Renault Scenic, gama E-Tech full hybrid cu Symbioz și Rafale, precum și „un concept-car care ilustrează viziunea mărcii în materie de dezvoltare durabilă și de decarbonizare”.

Paris Motor Show 2024 - Renault Dacia

Alpine, marca premium-sport a grupului, va expune în premieră mondială showcar-ul A390_β, care prefigurează viitorul model fastback, a cărui producție va demara la Dieppe în 2025. Acesta se va alătura modelului A290, disponibil deja pe piață din această vară.

Preocupat de producția de vehicule sport cu emisii scăzute de carbon, Alpine va dezvălui totodată în premieră mondială conceptul Alpenglow Hy6 echipat cu noul motor termic cu șase cilindri, alimentat cu hidrogen.

Iubitorii Alpine vor avea de asemenea ocazia de a admira emblematicul A110 alături de monopostul A524.

Divizia de vehicule comerciale Renault Pro+ va expune un concept car ce prefigurează viitoarea generație de utilitare. Marca va prezenta totodată noul Master H2-TECH, versiune cu hidrogen care completează oferta electrică și termică deja disponibilă pe acest model. La stand vor fi expuse toate modelele gamei Renault LCV precum și o selecție de vehicule transformate.

Nu în ultimul rând, Mobilize, marca grupului Renault dedicată noilor soluții de mobilitate, va prezenta în premieră mondială versiunile de serie ale modelelor Duo (cvadriciclu electric disponibil inclusiv într-o variantă care poate fi condusă fără permis), și Bento, vehicul micro-utilitar dedicat traficului în mediul urban și peri-urban.

Mobilize va expune totodată soluțiile sale de încărcare la domiciliu și de încărcare rapidă, pentru a susține tranziția către vehiculele electrice.

Paris Motor Show sau „Mondial de l’auto” 2024 va avea loc între 14 și 20 octombrie la centrul expozițional de la Porte de Versailles din capitala Franței.

Te-ar mai putea interesa și
Rezerva Federală americană a redus dobânda de referință cu 0,5%, aceasta fiind prima scădere din ultimii patru ani
Rezerva Federală americană a redus dobânda de referință cu 0,5%, aceasta fiind prima scădere din ultimii patru ani
Rezerva Federală a SUA (Fed) a redus miercuri dobânda de referinţă cu o jumătate de punct procentual, la un interval cuprins între 4,75% şi 5%, în linie cu estimările, transmite Reuters,......
MCID alocă 24 de milioane de euro celor șapte centre de inovare digitală din România pentru implementarea de tehnologii inovative în companii și administrație
MCID alocă 24 de milioane de euro celor șapte centre de inovare digitală din România pentru implementarea de tehnologii ...
Guvernul României a aprobat în ședinta de miercuri, 18 septembrie 2024, Strategia națională pentru dezvoltarea și susținerea ...
PAID a efectuat prima plată către un asigurat afectat de inundații la mai puțin de 48 de ore de la notificarea daunei
PAID a efectuat prima plată către un asigurat afectat de inundații la mai puțin de 48 de ore de la notificarea daunei
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a efectuat prima plată la doar 48 de ore de la notificarea daunei, ...
Noi explozii în Liban. Mai multe stații de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah au fost detonate
Noi explozii în Liban. Mai multe stații de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah au fost detonate
Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea ...