Potrivit unui comunicat al companiei, Teamnet se implică activ în cercetarea şi dezvoltarea tehnologiei UAV (aeronave fără pilot) cu obiectivul de a contribui la proiectarea şi integrarea soluţiilor inovatoare pentru colectarea de date precise în timp real, din aer.
‘După mai bine de 100 de ani de la primul zbor al pionierului în aviaţie, Aurel Vlaicu, ne face plăcere să marcăm un pas important în istoria şi industria aviatică din România: crearea prototipului Signus, care poate opera deasupra Mării Negre la o distanţă de 200 de km, pentru siguranţa frontierei maritime şi terestre. Aeronava fără pilot Signus va avea un impact semnificativ pentru colectarea de date şi monitorizarea zonelor de interes, oferind un acces facil la soluţiile inovatoare necesare organizaţiilor publice şi private din regiune. Lucrăm împreună cu instituţii de cercetare academică precum Facultăţile de Aeronautică, Automatică, Electronică şi Informatică, deoarece alături de acestea ne dorim să depăşim limitele actuale ale tehnologiei şi să plasăm România din nou pe harta ţărilor cu tradiţie în aviaţie, de data aceasta, în domeniul tehnologiei UAV’, a declarat Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group.
Prototipul Signus a fost conceput pentru a opera la o viteză maximă de 230 km/h. Cu o sarcină maximă la decolare de 100 kilograme, Signus va putea atinge un plafon de 3.000 metri. Sistemul este interoperabil cu aceeaşi staţie de comandă şi control cu care este operată aeronava Hirrus, oferind clienţilor atât capabilităţi tactice, cât şi operaţionale.
Cu o experienţă de 14 ani, Grupul Teamnet este unul dintre cei mai importanţi integratori IT&C din regiune, înregistrând o cifră de afaceri consolidată de 93 milioane de euro în 2014.