Grupul TeraPlast a încheiat anul 2017 cu un profit operaţional de 41 de milioane de lei şi cu afaceri în creştere cu 7%

Grupul TeraPlast a încheiat anul 2017 cu un profit operaţional (EBITDA) de 41 de milioane de lei şi estimează pentru 2018 o creştere de peste 100% a acestui indicator, după ce anul trecut a investit masiv într-o serie de achiziţii importante, care vor avea o contribuţie majoră la rezultatele Grupului, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.
Economica.net - joi, 15 feb. 2018, 19:24
Grupul TeraPlast a încheiat anul 2017 cu un profit operaţional de 41 de milioane de lei şi cu afaceri în creştere cu 7%

Situaţia consolidată a rezultatului global a Grupului TeraPlast pentru anul 2017 prezintă o cifră de afaceri de 427 milioane lei, în creştere cu 7% faţă de anul precedent.

Pentru 2018, Grupul TeraPlast îşi propune o cifră de afaceri de peste 900 de milioane de lei.

Anul 2017 a fost marcat de o serie de evenimente importante în dezvoltarea grupului TeraPlast. Printre acestea se numără achiziţia producătorului de panouri sandwich Interlemind din Serbia, cu peste 6 milioane de euro, aceasta fiind prima fabrică din străinătate deschisă după 1990 şi aflată integral în proprietatea unei firme româneşti. În 2018, fabrica TeraSteel din Serbia îşi propune să vândă produse în valoare de peste 28 de milioane de euro.

Cifra de afaceri a TeraSteel România în 2017 a fost de 173 milioane de lei, iar EBITDA de 17,8 milioane de lei (2016: cifra de afaceri de 125 milioane de lei, EBITDA de 15 milioane de lei).

Tot în 2017, grupul a încheiat acorduri pentru achiziţionarea pachetului de 67% din Depaco, al doilea jucător de pe piaţa de ţiglă metalică, prin brandul Wetterbest. TeraPlast a preluat controlul Depaco în ianuarie 2018, după obţinerea avizului favorabil de la Consiliul Concurenţei. La 31 decembrie 2017, Depaco era controlată în comun cu ceilalţi asociaţi, prin urmare societatea este consolidată prin metoda punerii în echivalenţă (Depaco nu a avut o contribuţie la EBITDA consolidată a grupului pentru anul 2017). Depaco a fost consolidată, ca subsidiară, începând cu ianuarie 2018.

Seria de achiziţii a continuat cu preluarea Politub, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa ţevilor de apă şi gaz, care a intrat integral în portofoliul TeraPlast începând cu luna octombrie a anului trecut. Din decembrie 2017, Politub a transferat business-ul către TeraPlast ca un tot unitar, devenind divizia de ţevi polietilenă a TeraPlast. Pentru 2018, reprezentanţii îşi propun dublarea cifrei de afaceri pentru această divizie.

Grupul TeraPlast este cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor. Grupul include societatea TeraPlast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), filialele TeraSteel Bistriţa şi TeraSteel Serbia (producători de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), TeraGlass (producător de ferestre şi uşi din PVC), TeraPlast Logistic (începând cu iunie 2016 coordonează activităţile logistice ale Grupului), TeraPlast Ungaria (distribuitor), divizia de polietilenă (fosta Politub, producător de ţevi din polietilenă), precum şi societatea Depaco (producător de ţiglă metalică).

Te-ar mai putea interesa și
Fondurile de pensii facultative, creştere cu 28%, la nivelul lunii august
Fondurile de pensii facultative, creştere cu 28%, la nivelul lunii august
Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 5,5 miliarde de lei, la finalul lunii august, în creştere cu 28,6% comparativ cu nivelul înregistrat la aceeaşi dată a anului......
Germania: Guvernul se aşteaptă la o contractare a economiei în acest an – presă
Germania: Guvernul se aşteaptă la o contractare a economiei în acest an – presă
Guvernul german se aşteaptă la un declin al economiei de 0,2% în acest an, a anunţat publicaţia Sueddeutsche Zeitung ...
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active de 148,5 miliarde lei, în august
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active de 148,5 miliarde lei, în august
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 148,5 miliarde lei, la finalul lunii august 2024, în ...
Italia ar putea majora impozitele firmelor din domeniul comerţului online
Italia ar putea majora impozitele firmelor din domeniul comerţului online
Italia intenţionează să majoreze impozitele asupra marilor companii, cum ar fi grupurile de comerţ electronic (e-commerce), ...