GTC a finalizat proiectul de renovare a Complexului City Gate, în urma unei investiții de 3,5 milioane de euro
„Întreaga zonă este acum un spațiu de birouri performant, mai modern, mai elegant și funcțional în același timp. Toate soluțiile noi implementate sunt eficiente energetic, ceea ce este o condiție sine qua non pentru orice clădire modernă. Scopul atins al procesului de renovare a fost de a oferi chiriașilor noștri un mediu de lucru flexibil, confortabil, durabil și accesibil”, a declarat Ziv Gigi, Director General GTC România.
Complexul City Gate, care deține certificare LEED GOLD, a beneficiat de îmbunătățiri exterioare și interioare, cum ar fi amenajarea holului principal, instalarea de lifturi Schindler de mare viteză și diverse facilități pentru sistemele de operare a clădirii. Un interes deosebit a fost acordat renovării recepției principale a North Tower. Având în vedere că holul oferă prima impresie asupra clădirii și este un spațiu comun pentru chiriași și vizitatori, o atenție deosebită a fost acordată designului, calității materialelor, mobilierului, iluminatului și soluțiilor eficiente energetic, dar și funcționalității.
Suma totală investită în zona comună a fost de 500.000 de euro, în timp ce investiția în zona închiriabilă a depășit 3 milioane de euro. Banii au fost folosiți pentru renovarea integrală a unităților, extinderea zonelor sanitare, implementarea unui nou concept arhitectural modern, înlocuirea pardoselilor înălțate, instalarea de mochetă nouă, implementarea de sisteme de iluminat cu LED și, de asemenea, îmbunătățirea sistemelor electrice și de detectare a incendiilor, creându-se astfel o legătură unitară între design, funcționalitate și eficiență, care îmbină în mod armonios activitatea de birou cu locația spectaculoasă și perspectiva asupra Parcului Herăstrău. Noul sistem de ventilație cu 4 conducte oferă confort termic, cu admisie 100% aer proaspăt, în conformitate cu cele mai recente reglementări de prevenire a răspândirii coronavirus (COVID-19). De asemenea, aportul crescut de lumină naturală poate fi controlat de jaluzele, pentru confort vizual, iar ferestrele pot fi deschise, oferind ventilație naturală, ceea ce poate crește productivitatea activității de birou cu până la 11% (conform US Green Building Council).
Complexul emblematic City Gate are una dintre cele mai mari parcări din București – 40.000 mp – oferind acces subteran pentru peste 1.000 de mașini și accesibilitate din două direcții ale orașului. Rampele de parcare au sistem de dezghețare și sunt acoperite cu membrană hidroizolantă, iar accesul este simplificat prin intermediul unui sistem de recunoaștere a numerelor de înmatriculare. Clădirea oferă încărcătoare rapide pentru mașini electrice – gratuit pentru toți chiriașii, dar și locuri de parcare speciale pentru biciclete și motociclete.
Chiriașii City Gate au acces la facilitățile suplimentare din zonă, precum un supermarket și alte magazine, restaurant și oportunități de petrecere a timpului liber după programul de lucru sau în pauze în una dintre cele mai mari zone verzi pietonale dintre clădirile de birouri din București, amenajată cu mobilier urban modern pentru a asigura pauze relaxante si confortabile.
Anul trecut a fost finalizat noul design al recepției City Gate South Tower, intrarea principală a clădirii fiind remodelată prin crearea unui spațiu luminos, unitar și futurist. Zona a devenit o structură multifuncțională cu caracteristici digitale, completată de un video-wall cu panou LED de 37 mp, amplasat în spatele recepției. Au fost montate uși rotative mari, pentru a preveni aglomerația, crescând astfel valoarea estetică și eficiența energetică a clădirii.
Complexul City Gate cuprinde două clădiri turn (parter + 18 etaje), situate în Piața Presei Libere și are un spațiu total închiriabil de 47.700 mp. Ambele turnuri au certificare LEED GOLD, ceea ce demonstrează angajamentul GTC în aplicarea principiilor de dezvoltare durabilă, construcție responsabilă și gestionarea activelor.
Toate birourile din România GTC sunt alimentate cu energie verde, iar în 2021 Grupul a redus emisiile de gaze cu efect de seră ale clădirilor sale de birouri din București cu 62%.