Potrivit sursei citate, ‘angajatorii vor stabili împreună cu reprezentanţii sindicatelor sau ai salariaţilor, prin contractele colective de muncă, clauze privind acordarea alocaţiei individuale de hrană sub forma tichetelor de masă, precum şi forma suportului acestora, respectiv suport electronic şi/sau hârtie’.
Dacă optează pentru acordarea tichetelor de masă în format electronic, angajatorii vor alimenta ‘portofelul electronic’ cu valoarea nominală aferentă tichetelor de masă, care va fi folosită exclusiv pentru achiziţionarea de produse alimentare, nefiind permise ‘operaţiuni de retragere de numerar’.
În comunicatul Executivului se precizează totodată că, prin hotărârea adoptată, angajaţii vor avea posibilitatea ‘de a utiliza mai flexibil tichetele de masă, în sensul că elimină prevederile care limitează utilizarea a maximum două tichete de masă/zi’.
‘Un alt element de noutate introdus de actul normativ constă în aplicarea unitară a reglementărilor în cazul salariaţilor care lucrează în regim de tură. Astfel, în cazul în care un angajat lucrează în ture şi timpul de lucru este mai mare de 8 ore/zi, numărul de tichete de masă (indiferent de suportul pe care sunt emise, hârtie sau electronic) la care are dreptul pe lună se calculează adunând numărul de ore lucrate şi împărţind această sumă la 8’, mai arată Guvernul.
Totodată, în actul normativ sunt stipulate şi informaţii privind modul în care angajatorii vor putea achiziţiona ‘tichetele electronice’.
Potrivit Executivului, prin adoptarea acestui act normativ se vizează, de asemenea, ‘creşterea disciplinei contractuale şi siguranţei financiare a sistemului tichetelor de masă, asigurarea unui control mai eficient al utilizării tichetelor de masă’.