Potrivit raportului, numărul cererilor exprimate de guverne privind informaţiile despre conturile utilizatorilor Twitter a crescut cu aproximativ 52%, de la 2.871 în cea de-a doua parte a anului 2014 la 4.363 de cereri în prima jumătate a acestui an. Reţeaua de socializare a dat curs unui procent de 58% din cererile exprimate.
Jeremy Kessel, manager pentru politicile juridice la nivel global ale reţelei, a spus că această creştere este cea mai semnificativă cu care s-a confruntat până în prezent reţeaua Twitter.
Prin comparaţie, serviciul digital de streaming Periscope a primit în aceeaşi perioadă 1.391 de cereri privind respectarea drepturilor de autor ale fişierelor încărcate, însă serviciul a fost lansat în luna martie.
Cele mai multe cereri adresate Twitter au venit din partea guvernului SUA (2.436), respectiv 56% din totalul celor exprimate, urmate de cererile venite din partea guvernelor nipon (425), turc (412), britanic (229), francez (139), indian (113) şi spaniol (110). Celelalte state care apar în raportul de transparenţă au formulat sub o sută de cereri. Raportul de transparenţă al reţelei Twitter centralizează cererile privind informaţii despre datele utilizatorilor reţelei de la guvernele statelor interesate de acest tip de informaţii, necesare în desfăşurarea unor verificări legate de anchete penale sau alte încălcări ale legilor ţărilor respective. Raportul este bianual, vizând primele şase luni şi cea de-a doua parte a anului.