Guvernul a alocat 930 de milioane de lei din fondul de rezervă pentru continuarea finanțării unor proiecte de infrastructură și alte cheltuieli
„Se alocă fonduri pentru continuarea derulării unor programe de investiţii, în speţă a sumei de 500 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetelor a trei programe de dezvoltare, după cum urmează: 175 de milioane de lei pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală, 100 de milioane de lei pentru Programul naţional de investiţii „Anghel Saligny”, 200 de milioane de lei pentru Programul naţional de construcţii de interes public sau social. Alte 25 de milioane lei se alocă pentru credite de angajament şi bugetare pentru finanţarea cheltuielilor de personal, precum şi pentru plata sentinţelor judecătoreşti rămase definitive şi irevocabile”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, la Palatul Victoria.
Printr-o altă hotărâre a fost suplimentat din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului bugetul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pe anul în curs, cu suma de 400 de milioane de lei, pentru onorarea cererilor de plată sau rambursare depuse de beneficiari pentru acoperirea parţială a sumelor indisponibile la momentul actual până la rectificarea bugetară. Aceste fonduri sunt necesare pentru efectuarea plăţilor către beneficiari, prin Programul Operaţional Regional şi din Programul Operaţional Infrastructură Mare.
În plus, Guvernul alocă 30 de milioane de lei pentru federaţiile sportive, respectiv finanţarea participării la competiţii europene, mondiale şi pregătirea înainte de Olimpiada de anul viitor de la Paris.
„Fonduri suplimentare se alocă şi pentru susţinerea activităţii sportive de performanţă, în acest sens se suplimentează din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului bugetul Agenţiei Naţionale pentru Sport cu 30 de milioane de lei, pentru cheltuielile aferente lunilor septembrie şi octombrie. Aceste fonduri sunt destinate încheierii contractelor cu federaţiile sportive naţionale, pentru finanţarea competiţiilor care constituie criterii de calificare la campionatele mondiale, la campionatele europene şi alte competiţii cuprinse în calendarul sportiv internaţional, precum şi pentru susţinerea activităţii de pregătire pentru finanţarea anului preolimpic”, a explicat Mihai Constantin.