„Asigurarea finanţării în cadrul acţiunilor prioritare derulate de Ministerul Sănătăţii, în zonele critice ale spitalelor de urgenţă, cum sunt ATI, Traumă, Arşi Gravi, AVC şi infarct miocardic acut reprezintă o prioritate, în condiţiile în care întârzie avizarea de către CNAS a finanţării suplimentare pentru spitalele publice. Este esenţială găsirea cât mai rapidă a unei soluţii care să asigure funcţionarea corespunzătoare a spitalelor, decontarea medicamentelor compensate şi gratuite către farmacii şi funcţionarea programelor de sănătate care sunt gestionate de CNAS”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.
În acest an, ministrul a crescut finanţarea pentru acţiunile prioritare la 400 de milioane de lei, reprezentând circa 60% faţă de anul 2021, se susţine în comunicat.
Programul este dedicat pacienţilor critici internaţi la anestezie terapie intensivă, neonatologie, traumă, arşi, precum şi pacienţilor cu accident vascular cerebral şi infarct miocardic acut.