Guvernul a aprobat investiții de peste 260 milioane de lei în porturile Giurgiu și Corabia
Guvernul României a aprobat două investiții de peste 260 milioane de lei în porturile Giurgiu și Corabia, în scopul dezvoltării transportului naval, a anunțat vineri secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioșteanu.
Beneficiarul obiectivului 𝗗𝗔𝗡𝗨𝗕𝗘, 𝗥𝗲𝘁𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝗮𝗰𝗰𝗲𝘀 𝗹𝗮 𝗗𝘂𝗻𝗮𝗿𝗲 – 𝗗𝗲𝗯𝗹𝗼𝗰𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗶𝗿𝗰𝘂𝗹𝗮𝘁𝗶𝗲𝗶 𝗶𝗻 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗮 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗱𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮 𝗮 𝘂𝗻𝗲𝗶 𝗶𝗻𝗳𝗿𝗮𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗲 𝗽𝗼𝗿𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗧𝗘𝗡-𝗧 𝗱𝗲 𝗶𝗻𝗮𝗹𝘁𝗮 𝗰𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗶𝗻 𝗰𝗼𝗻𝗱𝗶𝘁𝗶𝗶 𝗲𝗰𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝗰𝗲 𝗼𝗽𝘁𝗶𝗺𝗲 – 𝗣𝗼𝗿𝘁 𝗚𝗶𝘂𝗿𝗴𝗶𝘂 este Administrația Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu.
Vor fi realizate lucrări de reabilitare și modernizare a infrastructurii în portul Giurgiu. Suprafața totală a lucrărilor proiectate este egală cu suprafața construită, de 22.800 mp. Lungimea totală a danelor 1,2,5,6 port RAMADAN și 1,2 bazin VERIGA, ce vor fi reabilitate și modernizate, va fi de 860 ml. Se vor asigura alimentarea cu apă potabilă și energie electrică la cheiurile care fac obiectul documentației.
Valoarea totală a proiectului este de aproape 114 milioane de lei. Finanțarea este asigurată din fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020, de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și din fonduri proprii.
Durata de execuție a proiectului este de 2 ani.
Portul Giurgiu, amplasat pe malul stâng al fluviului Dunărea, este dezvoltat în 3 amplasamente:
Obiectivul investiției 𝗥𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗶 𝗺𝗼𝗱𝗲𝗿𝗻𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗻𝗳𝗿𝗮𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝘂𝗿𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗻𝗮𝘃𝗮𝗹 𝗶𝗻 𝗽𝗼𝗿𝘁𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗮𝗳𝗮𝗿𝗮 𝗿𝗲𝘁𝗲𝗹𝗲𝗶 𝗧𝗘𝗡-𝗧 – 𝗣𝗼𝗿𝘁 𝗖𝗼𝗿𝗮𝗯𝗶𝗮 îl reprezintă modernizarea infrastructurii portuare, conform cerințelor actuale de trafic, prin realizarea unor lucrări de infrastructură navală de transport.
Beneficiarul este Administrația Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu, iar amplasamentul lucrării este în Corabia, județul Olt. Valoarea totală a proiectului este de circa 146 de milioane de lei. Finanțarea este asigurată din fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020, de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și din fonduri proprii.
Durata de execuție a obiectivului este de 2 ani.