Potrivit unui comunicat al Executivului remis AGERPRES, ‘alocarea se face pe baza bilanţului anual în materia recuperării creanţelor provenite din infracţiuni prezentat de Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, după cum urmează: 20% pentru Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice; 20% pentru Ministerul Sănătăţii, 15% pentru Ministerul Afacerilor Interne; 15% pentru Ministerul Public; 15% pentru Ministerul Justiţiei; 15% pentru asociaţii şi fundaţii cu obiect de activitate în domeniul social’.
Raportul în baza căruia se face alocarea va fi întocmit anual până la 15 februarie, pe baza datelor furnizate de către Ministerul Public, de instanţele de judecată, de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală sau de alte instituţii competente.
Pentru anul în curs, ANAF va comunica ANABI până la data de 20 ianuarie 2017 valoarea sumelor virate la bugetul de stat, după deducerea cheltuielilor de administrare şi valorificare a bunurilor mobile şi imobile.
Potrivit datelor furnizate de ANAF, din totalul de 157,5 milioane de lei încasaţi până la 16 noiembrie din executare silită şi valorificări de bunuri, peste 21,1 milioane lei revin ANABI.