Guvernul a aprobat un memorandum privind redresarea Poştei Române

Economica.net
27 09. 2017
posta_1451407973_48034200

„Planul strategic cuprinde un set de măsuri printre care cele mai importante vizează: creşterea veniturilor prin diversificarea produselor şi serviciilor, utilizarea eficientă a fondurilor anuale primite de la Uniunea Poştală Universală (UPU), bani care nu au fost folosiţi niciodată deşi, în fiecare an, 200.000 de dolari au fost puşi la dispoziţia companiei pentru dotări curente (cântare, scannere, cititoare de bare etc) şi renegocierea contractelor existente cu agenţii economici”, a anunţat Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, într-un comunicat, preluat de News.ro.

O măsură este reorganizarea companiei prin înfiinţarea centrelor de profit la nivel regional, ceea ce presupune responsabilizarea conducerilor locale în gestionarea bugetului şi în atragerea de venituri destinate dezvoltării zonei respective.

„Printre măsurile de redresare sunt cuprinse, de asemenea: introducerea controalelor volum-tarif-încasări, analizarea tarifelor practicate, achiziţia de echipamente moderne şi tehnică de calcul, prioritizarea investiţiilor în scopul efectuării dotărilor absolut necesare desfăşurării activităţii la standardele impuse de piaţa de curierat”, punctează ministerul.

Măsurile din planul strategic urmăresc reconstruirea şi consolidarea instituţiei într-o companie profitabilă care se autofinanţează şi se dezvoltă ca un furmizor modern de servicii poştale, la tarife accesibile şi standarde europene.

Planul strategic de redresare a companiei se intinde pe cinci ani, are termene clare pentru fiecare etapă de implementare în parte şi vine în completarea majorării capitalului social al companiei, proces care se află în desfăşurare, mai informează comunicatul.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor si Societăţii Informaţionale, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.

Poşta a anunţat recent că a înregistrat, în primele şase luni din acest an un profit operaţional brut de 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), în creştere cu 6,6% faţă de perioada similară a anului trecut.

Rezultatul net s-a ridicat, în acelaşi interval, la 17,8 milioane de lei, în creştere cu 12,5% faţă de primele şase luni din 2016.