„Am investit deja aproximativ 700 de milioane de lire sterline pentru pregătirile de Brexit … iar astăzi alocăm alte trei miliarde de lire pentru următorii doi ani. Guvernul se pregăteşte pentru fiecare deznodământ posibil. Unul dintre cele mai importante stimulente care pot fi oferite mediului de afaceri este înregistrarea unui progres rapid privind viziunea guvernului May, printr-un plan de implementare care le permite companiilor să investească având încredere”, a spus Hammond.
Ministrul britanic de Finanţe a transmis că, în ultimele nouă luni, condiţiile economice din ţară s-au schimbat. Inflaţia a crescut la 3%, cel mai mare nivel din ultimii cinci ani. Totuşi, nivelul datoriei publice este cel mai scăzut din ultimii zece ani, iar rata de angajare rămâne la un nivel record.
„Economia continuă să crească, continuă să creeze mai multe locuri de muncă decât oricând şi continuă să-i contrazică pe cei care au poziţii negative. Viitorul va fi plin de oportunităţi, iar noi vrem să profităm de ele. Guvernul a ales un drum către progres şi către schimbare”, a spus Hammond.
Marea Britanie şi Uniunea Europeană nu au convenit deocamdată în privinţa facturii de Brexit, în condiţiile în care Londra va părăsi Blocul comunitar în martie 2019. Dacă Marea Britanie va menţine volumul actual al angajamentelor financiare faţă de UE, ar fi vorba despre aproximativ 40 de miliarde de euro în doi ani.
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a cerut premierului britanic Theresa May să concretizeze oferta de Brexit până la summitul din 14-15 decembrie, pentru a putea negocia viitoarele relaţii comerciale