Guvernul dă şomerilor de la Oltchim maximum 7 milioane lei ca venit de completare
Hotărârea stabileşte că disponibilizările vor avea loc în baza planului întocmit de către administratorul judiciar al societăţii.
La începutul lunii aprilie, liderul sindical de la Olchim Râmnicu Vâlcea, inginerul Mihai Diculoiu, a declarat că pe listele de disponibilizări de la combinat sunt 1.020 de salariaţi dintr-un total de 3.353 angajaţi.
Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă, cererea de declanşare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.
Licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim a fost câştigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.
După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.
Agenţia MEDIAFAX a anunţat recent că ordonanţa privind protecţia angajaţilor disponibilizaţi din companiile de stat, prezentată oficial ca fiind aprobată la jumătatea lunii aprilie, a primit avizul Executivului abia în şedinţa de marţi, 30 aprilie, într-o formă care stabileşte că Guvernul aprobă doar sumele alocate plăţilor compensatorii, fără implicare în cazul numărului de salariaţi ce urmează să fie disponibilizaţi, aşa cum prevedea proiectul iniţial.