Guvernul francez nu a cerut grupului Renault să îndeplinească niște condiții semnificative în schimbul ajutorului de stat de 5 miliarde de euro
De asemenea, a declarat Senard la postul de radio France Info, Renault vrea să prezinte până la finalul anului un nou plan strategic, inclusiv o viziune privind brandurile sale, după ce noul director general îşi va prelua atribuţiile.
Vineri, Renault a anunţat un plan de restructurare care vizează eliminarea a aproximativ 15.000 de posturi la nivel mondial, dintre care 4.600 numai în Franţa, în ideea de a realiza economii de peste două miliarde de euro în următorii trei ani.
Planul a provocat proteste din partea sindicatelor, iar sâmbătă câteva sute de persoane au manifestat în faţa uzinei Renault de la Maubeuge, în nordul Franţei. Duminică, Senard, a încercat să dezamorseze criza privind fabrica Maubeuge, şi a dat asigurări că nu intenţionează să închidă unitatea.
Marţi, ministrul de Finanţe, Bruno Le Maire, a declarat că Executivul vrea ca fabricile Renault din nordul Franţei să devină „centre de excelenţă”.
Statul francez deţine 15% din Renault, care a raportat anul trecut pierderi nete de 141 milioane de euro.
Producător de automobile din anul 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule, în 2019.
Compania Dacia a fost preluată de Renault în 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.