Guvernul strânge date despre toate staţiile de încărcare cu combustibili alternativi din România

Ministerul Energiei a elaborat un proiect de ordin prin care toţi operatorii care deţin staţii de încărcare cu combustibili alternativ trebuie să trimită date despre amplasarea lor în România. Ulterior, lista cu toate aceste staţii va fi publicată pe site-ul ministerului.
Economica.net - lun, 03 iun. 2019, 07:27
Guvernul strânge date despre toate staţiile de încărcare cu combustibili alternativi din România

Ordinul pune în practică prevederile unui act normativ mai vechi, HG 87/2018, care aproba strategia României pentru dezvoltrarea pieţei de combustibili alternativi în sectorul transporturilor. Practic, după aprobarea acestui ordin, toţi agenţii economici care operează puncte de încărcare a maşinilor electrice, staţii de GPL auto, staţii de gaz comprimat, trebuie să trimită Ministerului liste cu localizarea geografică a acestor staţii. Ulterior, odată centralizate, aceste date vor fi puse la dispoziţia publiculului.

Iată ce spune Ordinul:

Art. 1. Se aprobă prezentul ordin în vederea îndeplinirii obligaţiilor ce decurg din aplicarea prevederilor măsurii 28, punctul 3.5 din Anexa 1 la Hotărârea de Guvern nr. 87/2018 şi în scopul asigurării accesului tuturor utilizatorilor de vehicule pe bază de combustibili alternativi, precum vehiculele electrice și hibrid electrice, vehiculele alimentate cu gaz petrolier lichefiat (GPL), vehiculele alimentate cu gaz natural comprimat (GNC) și gaz natural lichefiat (GNL), vehiculele alimentate cu biocombustibili și vehiculele alimentate cu hidrogen, la punctele de realimentare și de reîncărcare cu combustibili alternativi.

Art. 2. Prezentul ordin se aplică de către operatorii economici care dețin puncte de realimentare și de reîncărcare cu combustibili alternativi accesibile publicului.

Art. 3. În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin toți operatorii economici care dețin puncte de realimentare și de reîncărcare cu combustibili alternativi accesibile publicului au obligația să transmită Ministerului Energiei, în calitate de autoritate competentă, la adresa de e-mail combustibili.alternativi@energie.gov.ro următoarele informații:
a) adresa exactă și coordonatele geografice ale punctelor de realimentare și de reîncărcare cu combustibili alternativi;
b) tipul combustibililor alternativi disponibili la punctele de realimentare și de reîncărcare;
c) capacitățile de încărcare pentru fiecare punct de realimentare și reîncărcare deținut;
d) programul de funcționare a punctelor de realimentare și de reîncărcare cu combustibili alternativi;
e) datele de contact (telefon, fax, email) ale operatorilor punctelor de realimentare și de reîncărcare cu combustibili alternativi.

Art. 4. Operatorii economici menționați la Art. 2 au obligația să transmită Ministerului Energiei la adresa de e-mail combustibili.alternativi@energie.gov.ro orice schimbări privind informațiile prevăzute la Art.3 lit.a) – d), în termen de 5 zile de la apariția acestora.

Art. 5. Datele menționate la Art.3 se publică pe pagina de internet a Ministerului Energiei.

Art. 6. Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Te-ar mai putea interesa și
Cum influențează lumea trecerea la ora de vară din acest weekend
Cum influențează lumea trecerea la ora de vară din acest weekend
Trecerea la ora de vară va avea loc în acest weekend, iar în fiecare an tranziția ridică semne de întrebare cu privire la impactul asupra economiei, întrucât cercetările arată că apar......
Cele mai mici costuri orare cu forța de muncă, în Bulgaria și România
Cele mai mici costuri orare cu forța de muncă, în Bulgaria și România
Costurile medii orare cu forța de muncă în economia globală erau estimate anul trecut la 33,5 euro în UE și la 37,3 ...
IAG construiește vehicule blindate și drone la Burgas
IAG construiește vehicule blindate și drone la Burgas
Compania bulgară International Armored Group (IAG) a început să producă vehicule blindate la noua sa uzină construită ...
ANM vrea să cumpere software și sisteme informatice. Are 11,2 milioane de lei pentru tranzacție
ANM vrea să cumpere software și sisteme informatice. Are 11,2 milioane de lei pentru tranzacție
 Administrația Națională de Meteorologie (ANM) alocă 11,2 milioane lei, fără TVA, pentru achiziția de pachete software ...