Executivul va decide şi asupra calendarului acţiunilor din perioada electorală a alegerilor locale.
Potrivit propunerii AEP, cel târziu până la 22 martie, trebuie numerotate circumscripţiile electorale judeţene şi circumscripţia electorală a municipiului Bucureşti, iar până la 24 martie – cele din fiecare judeţ şi din fiecare sector al Capitalei. Până la 25 martie ar trebui adusă la cunoştinţă data şedinţei pentru tragerea la sorţi a judecătorilor în Biroul Electoral Central, care ar trebui să aibă loc pe 26 martie, iar o zi mai târziu să fie ales preşedintele BEC şi locţiitorul acestuia. BEC ar trebui completat cel târziu până la 28 martie cu preşedintele şi vicepreşedinţii AEP, cu câte un reprezentant al partidelor politice, al organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au grup parlamentar propriu în cel puţin una din Camerele Parlamentului şi al grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.
Până pe 6 aprilie, partidele, alianţele şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale trebuie să comunice semnele electorale către Biroul Electoral Central.
Proiectul de hotărâre mai stipulează că cel târziu până la 12 aprilie trebuie comunicat de către AEP numărul de alegători rezultat din Registrul electoral şi din listele electorale complementare.
Depunerea candidaturilor la alegerile locale va avea loc cel târziu până pe 26 aprilie. Candidaturile vor rămâne definitive la 4 mai.
Campania electorală pentru acest scrutin va începe pe 7 mai şi se va încheia pe 4 iunie la ora 7,00. Buletinele de vot vor fi tipărite până pe data de 26 mai. Votul va începe pe 5 iunie, la ora 7,00, şi se va încheia la ora 21,00.
* Celelalte proiecte de hotărâre se referă la stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale din anul 2016, a măsurilor tehnice necesare, la aprobarea modelelor şi a condiţiilor de tipărire a buletinelor de vot, la numerotarea circumscripţiilor electorale judeţene şi a circumscripţiilor electorale ale municipiului Bucureşti.
Acestea prevăd, conform propunerii AEP, numerotarea celor 42 de circumscripţii electorale, cheltuieli necesare pregătirii şi desfăşurării alegerilor locale în sumă de 11.218.000 de lei.
Executivul va discuta, în şedinţa de miercuri, şi o notă privind descrierea procesului de acordare şi retragere a titlului de doctor.
Alte proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului se referă la completarea art. 10 din HG 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, la modificarea anexei nr. 2 la HG 1486/2005 privind asigurarea pazei şi protecţiei obiectivelor, bunurilor şi valorilor cu efective de jandarmi.