Proiectul Primăriei Capitalei pentru Academia de tenis din cadrul complexului sportiv „Lia Manoliu” costă 4,53 milioane lei fără TVA. Lucrările au demarat la începutul lunii iulie şi vor fi realizate șase terenuri de tenis, dar şi două clădiri anexă care adăpostesc majoritatea funcțiunilor ce țin de activitatea sportivă.
Acum, Guvernul vrea să continue cu investiţiile în Academia de tenis şi speră ca România să găzduiască meciuri de cupă Davis. Pentru acest lucru a fost elaborat un proiect de act normativ care prevede investiţii de 13 milioane de euro, derulate prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat, de la ministerele Dezvoltării şi Tinereului şi Sportului, se mai arată în proiectul de act normativ.
Valorea investiţiei, cu tot cu TVA, este de 57 milioane de lei, adică 13 milioane de euro, iar valoarea va fi actualizată în concordanţă cu evoluţia preţurilor, se arată în anexa HG. Durata de realizare a obiectivului este de 18 luni.
Valoarea finanţată de Ministerul Tineretului şi Sportului prin Complexul Sportiv Naţional „Lia Manoliu” este de 262.000 lei (60.000 euro) şi este aferentă lucrărilor de execuţie a locurilor de parcare necesare Complexului Sportiv Naţional de Tenis.
„În prezent, Centrul Naţional de Tenis dispune de 10 terenuri de zgură, 3 terenuri de greenset în aer liber, un teren în sală – greenset pe plăci de lemn, disponibil pe toată durata anului. În perioada anotimpului rece, trei terenuri de zgură şi cele trei terenuri de greenset sunt acoperite de câte un balon presostatic cu aer cald ce permite continuarea activităţii. În clădirea principală se află birouri ale Executivului Federatiei Romane de Tenis, recepţia pentru clienţi, depozite de materiale sportive”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.
Guvernul vrea ca pe terenul din Bdul. Basarabia 37-39 din sectorul 2 al Capitalei să fie construită o clădire care va trebui să aibă: o sală de competiţie, cu tribune cu cel puţin 3.000 de locuri, o sală de antrenament, cu cel puţin trei terenuri amenajate, o unitate de cazare pentru minimum 80 persoane, vestiare, sală de fitness, sală de conferinţe şi spatii tehnice si administrative.