Guvernul vrea să introducă stimulente fiscale pentru companiile care investesc în educaţie şi cercetare
În anul 2004, Guvernul a introdus o măsură prin care angajaţii care creează programe pentru calculator sunt scutiţi de la plata impozitului pe salarii, scrie NEWS.ro.
Între timp, sectorul IT a devenit una dintre cele mai importante activităţi din economia românească. Anul trecut, sectorul informatică şi comunicaţii a ajuns să contribuie cu 5,6% la formrea produsului intern brut (PIB) al României, în timp ce agricultura are o contribuţie de doar 4,2%.
„Vrem să stabilim stimulente fiscale pentru ca noi companii să investească în educaţie. Când vorbim despre deduceri fiscale, nu vreau să vorbesc că în celelalte guverne în termeni populişti. (…) Sunt măsuri care s-au luat acum 15 ani în IT”, a afirmat Borc.
Vicepremierul, care este şi ministru al Economiei, a repetat că măsura va fi introdusă şi pentru sectorul de cercetare-dezvoltare şi consideră că va avea un impact pozitiv în economie, informează NEWS.ro.
„Încercăm să stabilim cadrul fiscal. Deducerile fiscale sunt esenţiale pentru activităţile de cercetare şi dezvoltare. (…) Aceste măsuri vor aduce mai mulţi bani economiei”, a menţionat vicepremierul.
„Nu vreau ca România să rămână ca o destinaţie low-cost. Dezvoltând cercetarea şi dezvoltarea, vom dezvolta centre de inginerie, de excelenţă. Vreau să atragem investitori care să stimuleze inovaţia”, a completat Costin Borc.