Hagag a scos la vânzare clădirea H Victoriei 109 de 7.300 mp

Dezvoltatorul cu capital israelian Hagag a cumpărat acum doi ani clădirile H Victoriei 109 și H Victoriei 139 de pe Calea Victoriei, care vor deveni, prima clădire de birouri, iar a doua proiect rezidențial boutique. Reabilitarea și transformarea primului imobil s-a finalizat deja, iar acesta e închiriat în proporție de 50%, iar oficialii companiei susțin că până la sfârșitul anului imobilul va fi închiriat complet. De asemenea, compania a scos H Victoriei 109 la vânzare.
Răzvan Zamfir - joi, 20 aug. 2020, 18:38
Hagag a scos la vânzare clădirea H Victoriei 109 de 7.300 mp

„Indiferent că discutăm despre achiziții de clădiri sau terenuri, proiecte pe care le dezvoltăm de la zero sau imobile pe care le modernizăm pentru a le reintroduce ulterior în circuitul comercial, obiectivul nostru este acela de a exploata la capacitate maximă atributele și beneficiile pe care o asltfel de proprietate le posedă și privim întotdeauna cu deschidere către toate oportunitățile pe care piața le oferă”, spun reprezentanții companiei.     

Compania a investit peste 10 milioane de euro în achiziţia şi reconversia clădirii, care datează din perioada interbelică, localizată pe una dintre cele mai importante artele ale Bucureștiului, plus alte câteva milioane de euro în lucrările de consolidare și modernizare. 

Citește și: Aurul, eternul refugiu

Proiectul a fost finalizat și urmează să întâmpine primii chiriași începând cu luna iulie. Imobilul are o suprafață totală de 7.300 mp construiți și 5.685 mp suprafață totală închiriabilă – dintre care peste 85% sunt reprezentați de spații de birouri, aproximativ 11% spații comerciale și 3,59% spații de depozitare, iar regimul de înălțime este P+7. Recent, Hagag a semnat cu Global Vision, un contract de administrare a clădirii.

„Estimăm ca până la finalul anului în curs să înregistram un grad de ocupare de 100% și există companii interesate care au înaintat oferte pentru diferite porțiuni din clădire. La momentul actual, 50% din suprafața închiriabilă este contractată”, explică reprezentanții companiei.  

Iar Hagag vizează consolidarea poziției pe piața din România și, implicit, a portofoliului de proprietăți, iar compania se concentrează nu doar pe dezvoltarea și finalizarea proiectelor anunțate, ci și pe activitățile de prospectare continuă a pieței.

De altfel, potrivit oficialilor companiei, aceasta are în vedere noi achiziții, fie terenuri, fie active deja existente.

 Impactul pandemiei

„Ne-am adaptat rapid noii realități și am rămas aproape de clienții noștri prin intermediul platformelor digitale, implementând, pentru angajații companiei și pentru echipele active pe șantiere, o serie de măsuri de protecție și prevenție, asigurând în același timp respectarea tuturor recomandărilor venite din partea autorităților și experților în  domeniu. Echipele de vânzări s-au concentrat pe a oferi clienților o experiență digitală  unică, profesională și au venit în întâmpinarea acestora cu soluții care au facilitat procesul decizional. Suntem un investitor puternic, cu perspective și viziune pe termen lung și deținem capitalul și experiența necesare pentru a privi dincolo de limitările temporare ale pieței”, explică oficialii companiei.

Anul trecut, Hagag a cumpărat Palatul Știrbei cu 10 milioane de euro, conform surselor din piață. Anul acesta, compania a primit certificatul de urbanism pentru lucrările de recondiționare și reedificare a corpului anexă, pentru care are un buget de 20 de milioane de euro.

Citește și: AFI Europe cumpără birourile NEPI Rockcastle cu 290 milioane de euro

De asemenea, a primit autorizația de construcție pentru proiectul rezidențial H Eliade 9 Residence. Lucrările de construcție sunt programate să demareze în luna august a acestui an și presupun o investiție de 16 milioane de euro. Peste 35% din unitățile disponibile au fost deja contractate.

În fine, Hagag a finalizat structura primelor trei imobile aferente fazei I a proiectului rezidențial H Pipera Lake. Lucrările de construcție pentru următoarele două clădiri sunt în derulare. Din totalul de apartamente disponibile în primele trei blocuri 60% au fost deja vândute. Prima etapă a construcției va livra 5 clădiri și un număr total de 435 de unități de tip studio, 2 și 3 camere cu grădini sau terase proprii și penthouse-uri cu terase generoase, dispuse într-un regim de înălțime de S+P+6E+7R. 

Te-ar mai putea interesa și
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Românii se află printre europenii care se tem cel mai mult că inteligența artificială va duce la pierderea multor locuri de muncă în țara lor, potrivit unui studiu realizat în 33 de țări.......
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas SA va plăti 5,1 miliarde de euro pentru achiziţionarea diviziei de gestionare a activelor grupului francez ...
AUR nu participă la consultările de la Cotroceni; Simion: Nu avem ce discuta cu un preşedinte ilegitim
AUR nu participă la consultările de la Cotroceni; Simion: Nu avem ce discuta cu un preşedinte ilegitim
Preşedintele AUR, George Simion, a anunţat că formaţiunea sa nu participă la consultările de la Palatul Cotroceni pentru ...
Costin (BNS): Este greu de crezut că va apărea o nouă Lege de salarizare în sectorul bugetar până în 2029
Costin (BNS): Este greu de crezut că va apărea o nouă Lege de salarizare în sectorul bugetar până în 2029
România va avea o nouă Lege de salarizare în sectorul bugetar, care presupune o creştere de cheltuială salarială, atunci ...