Haosul rutier: Încep investiţiile de 197 de milioane de lei pentru semnalizarea Bucureştiului

17 01. 2013
semafor1_50598800

Administraţia Străzilor Bucureşti (ASB) încheiase cu o asociere condusă de firma „Dumava Semnalizare“ un acord-cadru de 197 milioane lei, fără TVA, pentru lucrări de proiectare, execuţie şi administrare a semnalizării rutiere.

„Finalizarea cu succes a acestui litigiu este în primul rând în beneficiul siguranţei cetăţenilor Capitalei. Prin soluţia favorabilă a Curţii de Apel Bucureşti, Bucureştiul va avea indicatoare, sensurile de mers vor fi clar delimitate, trecerile de pietoni trasate, iar riscul accidentelor de circulaţie va fi redus considerabil”, a precizat Robert Roşu, avocat asociat la Ţuca Zbârcea & Asociaţii, casa de avocatură care a reprezentat ASB. 

Asocierea câştigătoare este formată din firmele Dumava Semnalizare, Vesta Investment şi Primacons Group.

Dumava Semnalizare a fost înfiinţată în 2007, special pentru lucrările de marcaje rutiere, livrarea şi montarea indicatoarelor rutiere şi semaforizare terestră şi suspendată.

Firma este deţinută de Stelian Marius Varghida şi a mai câştigat, la finele anului 2009, în asociere cu UTI Traffic Management, un contract de aproape cinci milioane euro pentru realizarea pistelor pentru biciclişti în Capitală.

Vesta Investment este controlată de omul de afaceri Radu Spirea şi produce echipamente de siguranţă în transporturi.

Primacons Group asigură servicii de inginerie şi consultanţă tehnică.

Acordul are o durată de patru ani şi va fi finanţat de la bugetul local.

„Acordul cadru presupune proiectarea, execuţia şi administrarea lucrărilor de semnalizare rutieră orizontală (marcaje rutiere termoplastice alb/galben) şi verticală (indicatoare rutiere, mijloace auxiliare de semnalizare), care vor fi executate pe străzile şi parcările aflate în administrarea Administraţiei Străzilor, limitatoare de viteză, benzi rezonatoare, separatoare de sensuri pentru a preveni viteza peste limita legală în trafic, indicatoare de orientare rutieră amplasate pe console şi portaluri, dar şi marcaje rutiere convenţionale pentru străzile ce urmează să intre în reabilitare sau întreţinere”, arată documentele autorităţii contractante.