Harta celor mai scumpe locuinţe din Capitală

Au de la trei la 12 camere şi se află în blocuri construite după 2004. Sunt apartamente de lux în zone cu pretenţii din Bucureşti şi se vând pe milioane de euro. Vezi aici top 10 al celor mai scumpe locuinţe.
Andrada Ghira - mie, 25 apr. 2012, 21:10
Harta celor mai scumpe locuinţe din Capitală

1. Un penthouse cu 12 camere din Bucureşti, zona Herăstrău, este cea mai scumpă locuinţă din Bucureşti, atât la preţ pe metru pătrat, cât şi ca preţ total. Proprietatea este scoasă la vânzare de şapte luni şi costă 3,5 milioane de euro. Preţul pe metru pătrat este de 5.384 de euro. Apartamentul este unul de tip duplex, se află într-un imobil construit în 2005, are o suprafaţă utilă de 562 mp, o bucătărie, şase băi, două balcoane, jacuzzi, saună, trei locuri de parcare.

2. Pe locul doi se află un apartament din zona Primăverii, o suprafaţă construită de 150 de mp. Deşi preţul total este de 680.000 de euro, preţul pe metru pătrat este de 4.533 de euro. Apartamentul are o suprafaţă utilă de 130 de mp, trei camere, două băi, bucătărie, balcon, garaj şi se află într-un imobil construit în 2004.

3. Un milion de euro cere un proprietar pentru un apartament cu patru camere din zona Primăverii. În funcţie de preţul pe metru pătrat, locuinţa se plasează pe locul trei, cu o valoare de 4.444 de euro. Apartamentul are patru camere şi o suprafaţă construită de 225 mp şi se găseşte într-un imobil finalizat anul trecut. Pe lângă cele patru camere, apartamentul are şi patru băi, un balcon şi două locuri de parcare.


View Cele mai scumpe locuinţe din Bucureşti in a larger map

4. Un apartament cu patru camere din-un bloc cu doar şapte apartamente costă 1.043.750 de euro. Şi în acest caz, preţul pe metru pătrat al locuinţei nu coboară sub pragul de 4.000 de euro. Astfel, pentru apartamentul cu o suprafaţă construită de 243 mp preţul pe metru pătrat este de 4.294 euro. Apartamentul mai are pe lângă cele patru camere şi patru băi şi balcon, însă nu are loc de parcare. Imobilul a fost construit anul trecut.

5. Cu o suprafaţă construită de 228 de mp, penthouse-ul din zona Kiseleff ce se regăseşte pe locul cinci are un preţ pe metru pătart de 4.254 euro, iar cel total este de 970.000 euro.
Locuinţa se află într-un imobil în curs de finalizare, are patru camere, bucătărie, patru băi, dar nu şi garaj sau loc de parcare. 

6. Penthouse-ul de pe locul şase are un preţ pe metru pătrat de 4.000 de euro, şi unul total de două milioane de euro. Locuinţa face parte dintr-un imobil construit în 2009, din apropierea Parcului Herăstrău, are şase camere, bucătătrie, patru băi, trei balcoane şi două locuri de parcare.

7. Pe locul şapte se află un penthouse din zona Floreasca, al cărui preţ pe metru pătrat este de 3.900 de euro. În total, preţul locuinţei este de 1,05 milioane euro.
Apartamentul are o suprafaţă construită de 430 de mp, are patru camere, bucătărie, două băi şi un balcom şi se găseşte într-un imobil rezidenţial – Floreasca Park, construit în 2009.

8. Pe locul opt se află un apartament cu patru camere din zona Primăverii, al cărui preţ pe metru pătrat este de 3.571 de euro. În total, apartamentul costă un milion de euro.
Locuinţa are o suprafaţă construită de 280 mp şi una utilă de 236 mp, patru camere, bucătărie, trei băi, două balcoane dintre care unul este închis şi se află într-un imobil construit anul trecut.

9. 3.548 de euro este preţul pe metru pătrat al locuinţei din zona Primăverii ce se plasează pe locul nouă în acest clasament, chiar dacă preţul unitar este 550.000 de euro. Apartamentul are o suprafaţă construită de 155 mp şi una utilă de 135 mp. Imobilul în care se află apartamentul cu patru camere, bucătărie, trei băi şi două balcoane a fost construit în 2006.

10. Pe ultimul loc se află un apartament cu trei camere din zona Nordului, al cărui preţ pe metru pătrat este de 3.529 euro. Preţul unitar este de 600.000 de euro. Apartamentul are o suprafaţă construită de 170 de mp şi una utilă de 155 mp, patru camere, bucătărie, trei băi, două balcoane şi garaj. Imobilul a fost construit în 2009.

 

 NOTĂ: Preţurile au fost calculate la suprafaţa construită. Datele au fost colectate de pe portalul www.imobiliare.ro.  Preţurile sunt fără TVA 24%.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Program de guvernare: Creștere estimată de 1,1% a veniturilor publice din PIB în 2025, contribuția la Pilonul 2 de pensii va crește până la 6%, se menține cota unică
Program de guvernare: Creștere estimată de 1,1% a veniturilor publice din PIB în 2025, contribuția la Pilonul 2 de pensii ...
Cota unică de impozitare ar urma să fie menţinută în următorii patru ani, pentru încurajarea mediului de afaceri, contribuţia la Pilonul 2 de pensii va creşte la 6%, iar în 2025 veniturile......
Tanczos Barna: Calendarul de buget încă nu există. Nu cred că se poate face bugetul pe 2025 până la finalul anului
Tanczos Barna: Calendarul de buget încă nu există. Nu cred că se poate face bugetul pe 2025 până la finalul anului
Ministrul propus pentru preluarea portofoliului la Ministerul Finanţelor, Tanczos Barna, a spus că nu există un calendar ...
Consiliul Concurenței pune în dezbatere publică „Ghidul privind principiile de tarifare aplicabile infrastructurii feroviare și infrastructurilor de servicii”
Consiliul Concurenței pune în dezbatere publică „Ghidul privind principiile de tarifare aplicabile infrastructurii feroviare ...
Consiliul Național de Supraveghere din Domeniul Feroviar (CNSDF), instituție din cadrul Consiliului Concurenței, anunță ...
Trump reia tema cumpărării Groenlandei de către SUA, idee respinsă ferm de premierul insulei
Trump reia tema cumpărării Groenlandei de către SUA, idee respinsă ferm de premierul insulei
Groenlanda nu este de vânzare, a declarat luni liderul acestei mari insule arctice, răspunzând comentariilor făcute de ...