Din cei aproximativ 22.000 de kilometri de infrastructură de fibră optică, aproximativ 76% este supraterană, construită de-a lungul liniilor de înaltă tensiune ale Transelectrica şi ale companiilor de transport public, iar restul de 24% este „îngropată”, inclusiv cu ajutorul infrastructurii Metrorex.
Digi, care şi-a anunţat, marţi, intenţia de a se lista la Bursa de Valori Bucureşti, se laudă în raportul anual cu cea mai modernă reţea de fibră optică dintre operatorii similari de cablu din Europa.
„Reţeaua noastră destinată utilizatorilor rezidenţiali şi companiilor acoperă, pe lângă Bucureşti, toate cele 41 de reşedinţe de judeţ şi numeroase oraşe şi localităţi mai mici. Reţeaua noastră de fibră optică din România ajunge la 4,7 milioane de locuinţe. Deservim clienţi business în toate judeţele şi oraşele mari din România”, precizează compania.
În Ungaria, reţeaua de fibră optică a Digi acoperă 80 de oraşe şi are capabilităţi tehnice similare infrastructurii din România. Ajunge la 1,1 milioane de gospodării, adică 24% din populaţie, cu 4.306 kilometri de fibră.
Digi oferă servicii quad-play în România şi Ungaria – televiziune prin cablu şi prin satelit, telefonie mobilă, telefonie fixă şi internet prin fibră optică. Compania mai este prezentă în Spania şi Italia, unde activează ca operator virtual de telefonie mobilă (MVNO), cu servicii destinate în principal comunităţilor numeroase de români din aceste ţări.
Digi avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 800 de milioane de euro şi a încheiat 2016 cu 12,4 milioane de abonamente active şi peste 13.000 de angajaţi.