‘Principalul beneficiu al prezenţei TAROM la Forum AVIATION 2014, dincolo de oportunităţile de promovare, pentru România şi TAROM, a fost ocazia de a iniţia viitoare proiecte de colaborare cu parteneri internaţionali. Prin poziţionarea sa ca şi companie aeriană implicată în proiecte de cercetare pentru protejarea mediului, TAROM şi-a exprimat convingerea că poate să fie parte a unei echipe internaţionale de experţi, pentru identificarea unor paşi concreţi de reducere a emisiilor de CO2 şi eficientizarea costurilor’ a afirmat Christian Heinzmann, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.
La rândul său, Chris Markou, reprezentantul International Air Transport Association (IATA) pe probleme de Inginerie şi Mediu, a precizat că TAROM a fost printre primele companii care au adoptat ideea de a folosi combustibil alternativ pentru un impact pozitiv asupra mediului.
‘Angajamentul TAROM a continuat în ciuda provocărilor de ordin economic. IATA este deschisă în continuare să dezvolte parteneriatul cu TAROM, care are ca obiectiv comun reducerea emisiilor de CO2’, a adăugat Markou.
Forumul de Aviaţie şi Aeronautică (AVIATION 2014) a reunit 2.200 de experţi din 46 ţări, având ca obiectiv principal găsirea de oportunităţi, instrumente şi soluţii pentru a reduce impactul aviaţiei asupra mediului.
Conform comunicatului citat, compania TAROM a fost singura companie aeriană invitată de către comitetul organizator ANERS să-şi prezinte ideile şi realizările pe tema cercetărilor de mediu şi a strategiei de reducere costurilor de operare.
Compania TAROM a fost înfiinţată în 1954, iar din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).