‘Vă spun ce mi-aş dori în perioada următoare de la SRI şi ce aş vrea să găsesc, poate, în monografia la 30 de ani. Aş vrea să găsesc un SRI care să fie mai transparent în comunicarea publică, în diplomaţia publică, dar, în aceeaşi măsură, un SRI mai puţin prezent în media, în zona de discuţii în contradictoriu, pentru că asta, în fond şi la urma urmei, nu face decât rău instituţiei (…) Ca atare, îmi doresc un SRI mai transparent, o acţiune mai prezentă în diplomaţia publică, dar mai puţin controversat, la 30 de ani’, a spus Hellvig.
El a spus că un alt lucru pe care şi l-ar dori, peste cinci ani, de la SRI, este gradul de performanţă la care să ajungă instituţia.
‘SRI este un serviciu care a depăşit cu mult (…) obiectivele pe care şi le propusese. Este un serviciu eficient, performant. Dl. ambasador Maior (fostul director al SRI -n.r.) a spus foarte bine care sunt lucrurile cu care se ocupă acest serviciu şi cine sunt beneficiarii, dar, îmi doresc ca la 30 de ani de la aniversare, SRI să fie o instituţie aşa cum este astăzi, o instituţie care să fie respectată, o instituţie fanion(…)’, a arătat Hellvig.
Directorul SRI a participat, la Bookfest, la lansarea volumului ’25 de ani. Monografia SRI, 1990-2015′ apărut la Editura RAO.
La lansare au fost prezenţi, printre alţii, Iulian Vlad – fostul Şef al Departamentului Securităţii Statului înainte de 1989, foştii directori ai SRI, Virgil Măgureanu şi George Maior, Florian Coldea – director adjunct al Serviciului Român de Informaţii, Remus Pricopie, Augustin Buzura, Vasile Dâncu.
Volumul ’25 de ani. Monografia SRI, 1990-2015′ poate fi achiziţionat la Bookfest, la preţul de 44,99 lei.