Hidroelectrica a strâns peste 40.000 de plângeri de la clienții casnici, aproape toate justificate, majoritatea pe facturi. Câte a rezolvat

04 10. 2022
hidroelectrica-portile-de-fier

Hidroelectrica a primit, în total, 40.762 de plângeri de la toți clienții, dintre care 40.589 de la clienții casnici, iar aproape toate plângerile (40.476) au fost întemeiate, doar 286 fiind catalogate de companie ca nesoluționabile, conform centralizării Hidroelectrica la șase luni.

Cele mai multe plângeri au vizat, așa cum era de așteptat, facturarea energiei consumate, știut fiind deja că Hidroelectrica nu trimite facturi cu lunile și că lucrează la rezolvarea acestui impediment – circa 25.000. Dintre acestea, mai mult de o treime, adică peste 8.500, nu au fost rezolvate în termenul legal.

Urmează, ca număr, plângerile legate de ofertare (aproape 4.900), dar marea lor majoritate au fost rezolvate de companie în termenul legal – doar 5% nu au fost soluționate.

Puteți vedea mai jos tabelul cu centralizarea plângerilor:

 

Hidroelectrica a ajuns să aibă 300.000 de clienți casnici de energie electrică, din cauza faptului că are cel mai mic preț din piață pe care “speră să-l poată mențină”, a declarat pe 21 septembrie directorul companiei, Bogdan Badea.

Compania a ajuns să primească, luna trecută, 5.000 de cereri pe zi de la consumatori casnici care doresc să devină clienți ai companiei. Hidroelectrica spune că nu va refuza nicio cerere furnizare de energie electrică venită din zona consumatorilor casnici “societatea având capacitatea necesară pentru acoperirea angajamentelor asumate și pentru preluarea contractelor viitoare”.

Hidroelectrica are, de multă vreme, cel mai mic preț de furnizare către clienții persoane fizice, de circa 0,25 lei/kWh pentru energia activă, menținut la acest nivel în ciuda creșterii explozive a pețurilor din piața de energie. Oferta este valabilă pentru toți clienții persoane fizice până la finalul anului, iar contracele sunt încheiate pe un an, perioadă în care prețul rămâne fix.

Hidroelectrica operează un număr de 209 centrale, cu o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea. Pentru acest an, compania și-a bugetat venituri totale de circa 7,4 miliarde de lei, la un profit de circa 3 miliarde, care va fi cu siguranță depășit. La șase luni, a avut un profit net de 2,6 miliarde de lei.