“La Hidroelectrica avem gânduri mari pe piata de furnizare. Vom digitaliza toate interactiunile cu clientul final. Avem 600.000 de clienti casnici acum. Aşteptăm 1 aprilie 2025, şi pe partea de productie şi de furnizare. Şi sigur vom avea oferte bune atât pentru clientii casnici, cât şi cei de business. Nu va fi o explozie a preturilor în contract”, a spus Radu Constantin, membru al directoratului Hidroelectrica, prezent la conferința ZF Energi 2024
El a amintit că, de trei ani, prețul Hidroelectrica pentru clienții casnici a fluctuat foarte puțin – a fost inițial de 0,25, și acum este de 0,28 lei/kWh, preț al energiei active. “Anem o ofertă constantă de preț din 2021 încoace. Clienții nu au fost impactați de evoluțiile din piațele de energie, și așa va fi și în continuare”, a declarat Constantin.
“Avem o relație cu consumatorul final dezvoltată de trei ani şi avem o creştere organică. Vedem digitalizarea ca pe o oportunitate de a atrage și mai multi clienti casnici, dacă cei actuali vor fi mulțumiți. Oportunitățile vin din dezvoltarea portofoliului de clienți, pe ambele directii, şi casnici şi de business”, a mai spus directorul.
Amintim că actualele oferte ale Hidroelectrica atată că prețul de furnizare fix, de 0,28 lei/kWh pentru energia activă, este valabil, în contractele pe un an, doar până la 31 martie 2025, moment de la care piața de energie electrică ar urma să fie re-liberazliată.
“Condițiile contractuale de preț sunt valabile până la data de 31.03.2025, perioadă în care se aplică prețul din ofertă și condițiile asociate, ulterior cu obligația furnizorului de a notifica Clientul cu cel puțin 30 de zile calendaristice înainte de data la care modificarea urmează să fie efectuată, cu precizarea dreptului Clientului de a denunța contractul, în cazul în care in termen de 15 zile de la notificare nu este de acord cu noile condiții contractuale notificate’, scrie în oferta curentă a companiei.
Hidroelectrica a înregistrat în primele nouă luni ale anului un profit net de 3,5 miliarde de lei, în scădere cu 32% față de aceeași perioadă a anului trecut. Pe segmentul de furnizare, a crescut numărul de clienți casnici, cu 10%, până la 573.000, dar a scăzut semnificativ, cu 17%, până la 28.000, numpărul clienților comerciali – erau 34.000 acum un an.
Citește și: